Le folosesti in fiecare zi, insa nu te gandesti ca ar trebui sa le si cureti la fel de des precum le utilizezi. Citeste mai jos care sunt cele 10 lucruri pe care nu le speli atat de des cat ar trebui.
Prosoapele de bucatarie
Le folosesti ca sa te stergi pe maini, ca sa cureti suprafetele pe care gatesti sau masa. Insa cat de des le speli?
Specialistii spun ca prosoapele de bucatarie si lavetele ar trebui curatate dupa fiecare utilizare cu apa calda si sapun, apoi lasate la uscat. De asemenea, o data la doua-trei zile, acestea ar trebui bagate la masina de spalat, la cel mai fierbinte program.
Pensulele de machiaj
Cat de des ti-ai curatat pensulele de machiaj? Daca raspunsul este foarte rar sau deloc, afla ca pensulele de machiaj pot avea bacterii foarte periculoase care sa cauzeze infectii grave. Spala-ti dupa fiecare utilizare pensulele de machiaj cu apa calda si sapun. Sau cel putin o data pe saptamana.
”Game of Thrones”: Fanii sunt în extaz după apariția unui nou trailer / VIDEO
Dieta cu BORȘ. Detox și slăbire, în același timp
Alimentele care-ţi potolesc pofta de dulce atunci când vrei să renunți la zahăr
Sutienele
Sutienele pot fi un „teren” bun pentru dezvoltarea bacteriilor gratie transpiratiei si uleiurilor naturale ale corpului. Bacteriile care se pot dezvolta in sutien cauzeaza iritatii si chiar infectii. Specialistii recomanda sa speli sutienul la fiecare doua-trei purtari.
Volanul
Volanul masinii tale poate fi mai murdar decat capacul unui WC public. Si acum vine intrebarea: cat de des in speli? Specialistii recomanda sa utilizezi servetele umede speciale cu care sa cureti volanul, bordul, schimbatorul de viteze, butoanele de la radio si manerele.
Matura si mopul
Poate suna bizar sa cureti ustensilele cu care faci curat. Insa gandeste-te ca le folosesti pentru a indeparta mizeria si germenii din casa si tocmai ele te pot ajuta sa le raspandesti mai mult decat sa le cureti. Specialistii recomanda sa inlocuiesti mopurile, maturile si buretii vechi cu mopuri cu microfibra pe care sa le cureti foarte usor in masina de spalat.
Cât de NOCIVĂ este CEARA folosită la conservarea fructelor din comerţ
ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm
Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor
Intrerupatoarele
Care este primul lucru pe care il faci cand intri in baie? Aprinzi lumina. Iar la iesire il stingi. Iar odata cu asta ajuti si la raspandirea bacteriilor. Potrivit cercetatorilor, intrerupatoarele (din toata casa nu doar cele din baie) sunt printre cele mai contaminate cu germeni obiecte din casa. Ca sa fii in siguranta, sterge toate intrerupatoarele cel putin o data pe saptamana.
Telecomanda
Ca si intrerupatoarele, telecomanda este utilizata de toti membrii familiei. Cercetatorii spun ca pe o telecomanda sunt mai multe bacterii decat pe orice alt obiect dintr-un salon de spital. Ca sa te mentii sanatos, curata telecomanda cu servetele antibacteriene cel putin o data pe luna.
Care sunt SIMPTOMELE bolilor contactate prin mușcătura de căpușă
5 reguli simple pentru SLĂBIT care au rezultate întotdeauna
Cum calculezi CANTITATEA de apă pe care trebuie să o bei pe zi
Manerul de la peria de WC
Cu siguranta igienizezi peria de curatat WC-ul. Insa de cate ori ai curatat manerul acesteia si vasul in care sta? Ca sa eviti raspandirea bacteriilor daunatoare, curata-le si pe acestea de fiecare data cand igienizezi peria.
Periuta de dinti
Potrivit studiilor realizate de Societatea Americana de Microbiologie, periutele de dinti pot fi contaminate cu materii fecale, E-coli si stafilococi. Parca nu-ti mai vine sa te speli atat de des pe dinti, nu?! Pont: nu-ti tine periutele de dinti aproape de vasul toaletei.
Propriile maini
Mainile sunt elementele principale care muta germenii dintr-o parte in alta. Spala-te pe maini de fiecare data cand utilizezi baia, cand tai carne, cand mananci, cand te fardezi, cand iti pui lentilele de contact, cand mergi la culcare. Nu exista prea mult cand vine vorba de spalatul mainilor.
Comentarii: