RELATII

13 moduri prin care poţi SPARGE GHEAȚA într-o conversaţie

Foto: Pinterest.com

Ţi s-a întâmplat să te întâlneşti cu cineva şi să nu aveţi nimic de vorbit? Nu-i nimic, e timpul să înveţi cum poţi fi tu cel care dă tonul conversaţiei şi sparge gheaţa!

Iată care sunt cele mai facile metode prin care poți prelua inițiativa și începe o conversație, potrivit celor de la BrightSide.me:

1. Arată-ţi interesul față de persoana cu care vorbeşti şi fii un bun ascultător. Oamenilor, prin natura lor, le place foarte mult să vorbească despre sine, aşa că fii atent la detalii şi ai grijă ca interlocutorul tău să se simtă ascultat.

2. Evita intrebarile care pot avea răspunsuri monosilabice. Când vorbeşti cu cineva, încearcă să pui întrebări cât mai deschise, de exemplu, în loc să întrebi „te distrezi?”, mai bine întreabă „cum ai aflat despre locul acesta?”

3. Lasă cealalta persoană să îţi explice lucrurile pe care nu le ştii. Dacă interlocutorul tău menţionează ceva nou ţie, întreabă-l ce înseamnă, pentru a prelungi conversaţia.

4. Fii la curent cu ştirile. Poate că nu îţi place să urmăreşti ştirile foarte des, dar îţi va fi foarte de folos când va trebui să resuscitezi o conversaţie. Încearcă un simplu „Ai auzit ce s-a întâmplat în acel loc?”

Avertisment fără precedent: Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Ochelarii de vedere, preferații vedetelor! VEZI ce modele

5. Povesteşte experienţe inedite. Dacă persoană spune ceva familiar ţie sau care îţi aminteşte de o experienţă, nu te sfii să povesteşti. În acest fel, tu şi interlocutorul tău, veţi deveni mai apropiaţi.

6. Foloseşte tehnica F.O.R.D. Ţine minte aceste litere, te vor ajuta foarte mult dacă vei avea nevoie. F: familie – câţi copii ai? De cât timp locuieşti acolo? Ce-ţi place cel mai mult la acest oraş? O: ocupaţie – Cu ce te ocupi? La ce lucrezi acum? Care e cea mai grea parte a jobului tău? R: recreere – Ce faci în timpul liber? De unde ai luat materiale pentru proiectul tău? De cât timp joci tenis? D: dorinţe – Care cel mai mare vis al tău? Dacă ai putea călători oriunde, unde te-ai duce? Ce ţi-ai dorit mereu să faci?

Foto: Pinterest.com

7. Fii sincer. Dacă îţi plac conversaţiile lungi, exprimă asta! Câteva întrebări mai pesonale sunt în regulă, de exemplu: De ce îţi este frică? sau Ce-ţi place cel mai mult în viaţă?

8. Învaţă de la cei mai buni. Urmăreşte talk-show-uri la TV sau urmăreşte pe net pagini de dezbateri. Vei învăţa să pui întrebări, ce fel de întrebări să pui şi ce glume sunt considerate acceptate.

9. Hrăneşte-le ego-ul. Un compliment şi un zâmbet sunt cele mai bune arme într-o conversaţie. Complimentele atrag automat atenţia oamenilor şi interesul lor. Dar, sincer, nu exagera!

Care sunt cele mai bune alimente pentru a scăpa RAPID de celulită

SECRETELE din prânzul francezilor

La ce este bună ASPIRINA în afară de răceală

10. Repetiţia e mama învăţăturii. Chiar dacă vorbim despre persoana de lângă tine din metrou sau femeia de serviciu de la muncă, e întotdeauna loc de o conversaţie. Doar practica te va face un expert în arta conversaţiei.

11. Ţine minte: nu vorbi niciodată despre religie, avort, politică sau economie.

12. Foloseşte o variantă mai creativă în locul simplului „ce faci?”. De exemplu, poţi întreba „cu ce te mai ocupi zilele astea?”. Aşa, persoana din faţa ta se poate concentra pe o sferă cu care se simt confortabil, familie, munca, studii, etc

13. Nu eşti niciodată singur. Ţine minte că nu eşti singurul care se simte ciudat sau timid în situaţiile în care este înconjurat de necunoscuţi. Chiar şi cei care par foarte încrezători se pot simţi la fel ca tine. Aşa că fii primul care sparge gheaţa, va merita!

Foto: Pinterest.com
Comentarii: