3 băuturi pe care fiecare hipertensiv ar trebui să le bea. Hipertensiunea arterială este adesea numită „ucigașul tăcut” deoarece simptomele sale sunt adesea confundate cu suprasolicitarea sau oboseala. Cu toate acestea, dacă se întâmplă din nou și din nou, ar trebui să consultați un medic.
Unele băuturi vor ajuta, de asemenea, la normalizarea stării. Site-ul Health raportează despre 3 băuturi pe care orice hipertensiv ar trebui să le bea.
3 băuturi pe care fiecare hipertensiv ar trebui să le bea
Există unele băuturi care, atunci când sunt consumate sistematic, ajută la a scăpa de problema hipertensiunii arteriale. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați următoarele băuturi în dieta dumneavoastră: lapte de migdale, suc de morcovi și suc de țelină.
CITEȘTE ȘI: Activitatea care scade considerabil riscul de a face diabet și hipertensiune
Lapte de migdale
Laptele de migdale devine din ce în ce mai popular în întreaga lume. Datorită faptului că nu conține aproape deloc grăsimi saturate, acesta ajută la reducerea cantității de colesterol din sânge, ceea ce reduce riscul de atac de cord. Laptele de migdale conține, de asemenea, omega-3. Prin urmare, dacă vă gândiți cum să reduceți tensiunea arterială folosind metode tradiționale, ar trebui să adăugați această băutură specială. De asemenea, laptele de migdale întărește mușchii și îmbunătățește funcția renală.
Sucul de țelină
Sucul de țelină este o băutură versatilă care poate ajuta la îmbunătățirea mai multor funcții și procese din organism, de la funcția hepatică la sănătatea pielii. Sucul de țelină nu numai că normalizează tensiunea arterială, dar ajută și la prevenirea accidentului vascular cerebral și reduce cantitatea de placă din artere.
Sucul de morcovi
Sucul de morcovi – această băutură ajută la reducerea riscului de boli de inimă. Este o sursă naturală de potasiu. Acest mineral este necesar pentru scăderea tensiunii arteriale.
Sucul de morcovi este bogat în potasiu, care este responsabil pentru menținerea sănătății inimii și a tensiunii arteriale normale. Băutura este utilă nu numai pentru hipertensiune. Acesta conține o cantitate mică de magneziu, care joacă un rol important în metabolismul energetic, funcția musculară și funcționarea normală a sistemului nervos. Sucul de morcovi conține și fier, a cărui deficiență poate provoca anemie.
Betacarotenul conținut în morcovi este provitamina A, importantă pentru sănătatea pielii și a vederii. În absența acestui nutrient, se dezvoltă tulburări de vedere, iar riscurile de a dezvolta boli degenerative ale ochilor cresc, de asemenea. Această substanță este foarte importantă pentru menținerea funcționalității retinei.
CITEȘTE ȘI: Hipertensiune: Cele mai bune ceaiuri care reglează tensiunea arterială
Fibrele alimentare vegetale conținute în sucul de morcov ajută la îmbunătățirea motilității intestinale și a sănătății microorganismelor benefice. Fibrele ajută, de asemenea, la curățarea tractului gastrointestinal de bacterii și deșeuri, reduc riscul de constipație și normalizează greutatea. Important: pentru a obține beneficii maxime, sucul trebuie să fie preparat cu pulpa. Cu cât băutura este mai procesată, cu atât conține mai puține fibre.
Proprietățile antioxidante ale sucului de morcov pot ajuta la eliberarea ficatului de deșeurile și toxinele acumulate. Compoziția vitamino-minerală bogată susține refacerea celulelor, în urma căreia funcționarea ficatului devine mai completă în timp. Vitamina E din suc ajută la eliberarea ficatului de depozitele de grăsime în exces.
Comentarii: