NUTRITIE SANATATE

3 pași importanți pentru a obține cea mai bună friptură de porc

Oricine ar trebui să știe să gătească o friptură de porc la cuptor, la tavă, la ceaun sau pe grătar.

Dacă și tu speri să-ți încânți întreaga familie cu o friptură de porc perfectă, te invităm să descoperi secretele unui preparat perfect!

CITEȘTE ȘI: Marinade delicioase pentru o friptură de porc perfectă – Exquis

3 pași importanți pentru a obține cea mai bună friptură de porc

În funcție de câtă grăsime are sau de modul în care alegi să o prepari, fiecare tip de carne are timpi diferiți de gătire. Cu toate acestea, procedura de preparare a unei fripturi de porc perfecte este aceeași.

Prin urmare, este important să respecți câțiva pași importanți pentru a obține cea mai bună friptură de porc:

  1. Ține carnea de porc la marinat timp de câteva ore sau chiar și peste noapte;
  2. Scoate carnea de porc din frigider cu 30-60 de minute înainte de gătire, pentru a ajunge la temperatura camerei. O friptură de porc perfectă nu înseamnă să o pui pe grătar sau în cuptor rece, direct de la frigider.
  3. Gătește carnea de porc la foc mediu. Este important ca atunci când gătești friptură de porc la cuptor temperatura să oscileze între 150 și 170 de grade Celsius, iar atunci când prepari friptură de porc la grătar, să nu fie foc, ci doar jar.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi carnea potrivită pentru o friptură de porc suculentă – Exquis

3 pași importanți pentru a obține cea mai bună friptură de porc

Friptura de porc poate fi preparată atât din mușchi sau ceafă, cât și din cotlet sau orice parte a porcului o preferi. Fiecare tip de carne are propriile particularități și este important să le cunoști înainte de a te gândi cum le poți prepara.

Timpul de preparare depinde într-o mare măsură de tipul de carne ales, dar și de grosimea bucăților. În general, carnea de porc se gătește pentru 20-40 de minute, în funcție de rețetă. În timp ce mușchiul de porc, de pildă, este fraged și se gătește în maxim 8-10 minute pe grătar, coastele de porc au nevoie de mai multe ore, la foc mai mic.

Comentarii: