O data cu postul Craciunului, ai ocazia sa incerci dieta vegana care, desi este privita cu neincredere de catre consumatorii inraiti de carne, este de fapt foarte nutritiva si sanatoasa.
Mai mult decat atat, cand ai la indemana retele de mai jos cu soia, nu numai ca nu te mai ingrijorezi ca nu o sa mananci preparate delicioase de post, dar poti fi sigura si ca te hranesti corespunzator, cu alimente care chiar au proprietati nutritive.
Iată 3 retete cu soia, care te vor convinge cu siguranta ca o mancare preparata numai din legume poate fi o incantare pentru papilele gustative:
Clatite cu soia si ovaz
Ingrediente:
– 200 gr de fulgi de ovaz;
– 150 gr de faina de soia;
– putina boia;
– 1 lingurita de coriandru;
– 1 lingurita de pasta de usturoi.
Supă RĂCORITOARE de castraveţi cu iaurt/ REȚETE RAPIDE
Secretul bine ascuns timp de sute de ani a fost devoalat: Brutarii s-au decis să spună adevărul
CE analize TREBUIE să facă o femeie la 20, 30, 40 și 50 de ani
Mod de preparare:
1. Lasa fulgii de ovaz la inmuiat in apa pana cand capata o consistenta moale.
2. Amesteca fulgii cu celelalte ingrediente si condimenteaza dupa gust.
3. Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta care sa iti permita sa il torni, asa ca mai adauga apa daca este nevoie.
4. Incinge putin ulei intr-o tigaie non-aderenta si toarna aluatul cu ajutorul unul polonic, astfel incat sa formeze o clatita cu diametrul de 10 cm si o grosime de 0.5 cm. Prajeste clatita pe ambele parti, pana cand capata o culoare maronie, apetisanta.
Clatitele cu soia si ovaz se servesc cu sos chutney sau sos chilli.
Pachetele cu soia
Ingrediente:
– 100 gr de granule de soia;
– 1 ceapa;
– 1/2 lingurita de pasta de usturoi;
– boia dupa gust;
– sare dupa gust;
– 1/2 lingurita de amestec condimente indiene garam masala;
– 1 lingurita de frunze de coriandru;
– 200 gr de faina alba de grau;
– 4 lingurite de gris;
– 2 lingurite de unt ghee;
– ulei.
Mod de preparare:
1. Amesteca faina, grisul si untul ghee, adauga suficienta apa ca sa formezi un aluat, acopera-l cu o carpa umeda si pune-l deoparte.
2. Lasa granulele de soia in apa calda timp de 15 minute, apoi stoarce-le folosindu-ti mainile, pentru a indeparta excesul de lichid.
3. Taie ceapa si coriandrul foarte fin. Incinge doua linguri de ulei intr-o tigaie, apoi adauga ceapa si pasta de usturoi. Gateste amestecul pana cand ceapa devine usor aurie, apoi adauga granulele de soia.
4. Adauga boiaua, sarea, mixul garam masala si lasa totul pe foc, pana cand granulele de soia sunt gatite complet si au o consistenta de carne tocata prajita. Adauga frunzele de coriandru maruntite si mai lasa totul cateva minute pe foc, pana cand amestecul nu mai lasa zeama si gusturile se intrepatrund.
De ce NU este indicat să spui ”sănătate!” cuiva care strănută
Cinci sfaturi esenţiale pentru a slăbi: Asta trebuie să bei
Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel
5. Imparte aluatul in 12 portii egale si intinde-l pentru a forma lipii mici, cu un diametru de 8 cm.
6. Adauga mixul de soia in fiecare lipie si ridica marginile lipiilor, formand saculeti.
7. Saculetii se prajesc in baie de ulei, pana cand devin aurii si se servesc cu chutney.
Dovlecei zucchini umpluti cu soia
Ingrediente:
– 1 dovlecel zucchini fiert;
– 100 gr de granule de soia;
– 1 lingurita de pudra de coriandru;
– 1 lingurita de chimion;
– 1 linguri de ulei;
– patrunjel proaspat;
– sare dupa gust;
– 1 lingurita suc de lime;
– 1 lingurita de maioneza de soia.
Mod de preparare:
1. Lasa granulele de soia in apa calda timp de 30 de minute, apoi clateste-le in trei ape, storcandu-le la sfarsit cu mainile.
2. Taie dovlecelul zucchini in jumatate pe verticala si scoate o parte din miez, pentru a avea unde sa adaugi umplutura de soia.
3. Adauga granulele de soia intr-o tigaie cu ulei incins, alaturi de condimente, si amesteca bine totul pana cand compozitia este gatita.
ALTFEL de clătite: MURTABAK – clătita indiană umplută / REȚETE SIMPLE
CUM ne motivăm să facem sport? TRUCURILE care chiar funcționează!
CE declanşează pofta de mâncare de la MIEZUL noptii?
4. La sfarsit, adauga sucul de lime, maioneza si frunzele de patrunjel si amesteca bine. Ia compozitia si imparte-o in doua, umple dovleceii cu ea si pune totul la cuptor pentru rumenire, insa nu mai mult de 5 minute.
Poftă bună!
Comentarii: