Ai aflat deja că există un dispozitiv cu ajutorul căruia poți obține preparate delicioase care, chiar dacă sunt obținute prin prăjire, sunt în același timp sănătoase? Într-adevăr, friteuza cu aer cald te ajută să obții acest lucru și mai multe pe lângă, pentru că avantajele pe care le oferă utilizarea acesteia sunt numeroase.
Unul dintre aceste avantaje se referă la prepararea unor feluri diverse de mâncare cu ajutorul acestui aparat. Nu numai cei mai gustoși și sănătoși cartofi prăjiți pot fi obținuți altel, ci și alte preaprate pe bază de carne de porc sau de pui sau legume de diverse feluri. Trei dintre rețetele sănătoase pe care le poți pregăti în acest fel se regăsesc în acest articol.
Nicio rețetă mai simplă și mai delicioasă decât avocado pane sau acești „cartofi prăjiți” reinventați pe care îi poți face rapid la friteuza cu aer cald. Cu o pregătire de 5 minute și timp efectiv de gătire de 10 minute vei avea o porție gustoasă și sănătoasă de mâncare perfectă. Vei avea nevoie de 1 ou, 1 avocado copt, puțină sare și jumătate de cană de pesmet panko. În funcție de câte porții ai nevoie, poți dubla sau tripla cantitățile.
Cum pregătești avocado pane? Preîncălzește friteuza la 200 de grade C, scoate sâmburele din avocado și tale-l exact cum ai tăia cartofii pentru prăjit – din acest motiv poți să numești preparatul „cartofi prăjiți reinventați”. Într-un castron mic, bate oul cu sarea, apoi pune pesmetul pe o farfurie. Înmoaie feliile în amestecul de ouă, apoi în pesmet și pune totul în friteuuză. Lasă la gătit timp de 8-10 minute, dar nu uita să întorci la jumătatea programului preparatul.
Atât de mult iubita pizza, de acum și mai delicioasă, și mai ușor și rapid de făcut. Nu trebuie decât să te asiguri că ai aluatul și toppingurile preferate, apoi aparatul va face treaba în locul tău și al cuptorului, mai repede și chiar mai bine. Folosește orice sos de pizza dorești, un aluat de casă sau unul de cumpărat, ulei de măsline extravirgin, ardei și mozzarella, pepperoni, ciuperci sau ce mai preferi.
Cum faci pizza la friteuză? Preîncălzește friteuza la 180 de grade Celsius, apoi setează pe timp de gătire de 7 minute. Modelează aluatul în formă de cerc, însă asigură-te că se potrivește cu forma friteuzei pe care o ai. Unge aluatul cu ulei de măsline pe toate părțile, apoi pune-l în coșul friteuzei. Întinde sosul preferat pe aluat, acoperă cu brânză, ardei verde și ce îți mai place și las-o să se gătească timp de 7 minute. Scoate pizza din aparat cu două spatule și bucură-te de felul tău preferat de mâncare.
Cu o pregătire de 10 minute și 25 de minute timp de gătire vei reuși să obții o prăjitură delicioasă la friteuza cu aer cald. Da, poți pregăti chiar și prăjitură, chiar cele mai delicioase prăjituri. Pentru blat vei avea nevoie de 3 ouă, o jumătate de cană de smântână și o cană de făină, jumătate de cană de zahăr și 8 linguri de unt la temperatura camerei, o treime de cană cacao, o linguriță de praf de copt și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 lingurițe de extract de vanilie. Pentru glazură ai nevoie de 2 căni de zahăr pudră, 8 linguri de unt la temperatura camerei, 2 linguri de cacao, 2 linguri de smântână 35% grăsime, puțină sare.
Preîncălzește friteuza la 160 de grade Celsius, apoi amestecă ingredientele pentru blat cuu mixerul la viteză mică. După ce ungi vasul friteuzei cu ulei, toarnă aluatul și lasă la copt timp de 25 de minute. Testează cu o scobitoare, iar după ce scoți blatul, lasă-l la răcit. Nu îți mai rămâne decât să amesteci ingredientele pentru glazură, apoi să asamblezi prăjitura întinzând glazura peste blatul răcit.