3 simptome ale diabetului care apar noaptea. Diabetul de tip 2 determină niveluri ridicate de zahăr în sânge și poate avea consecințe grave. Există trei simptome care pot apărea înainte de culcare și care indică o afecțiune gravă. Acest lucru este raportat de The Health Site cu referire la site-ul Surrey Live.
3 simptome ale diabetului care apar noaptea
Diabetul de tip 2 este o afecțiune pe termen lung caracterizată prin glicemie ridicată și este cea mai frecventă formă de diabet. Acesta apare atunci când organismul nu utilizează insulina în mod eficient sau când pancreasul nu produce suficientă insulină. Dacă aveți un istoric familial de diabet de tip 2, riscul de a-l dezvolta crește. Alți factori de risc includ excesul de greutate, sedentarismul și consumul excesiv de zahăr, grăsimi și sare.
CITEȘTE ȘI: Desertul, preferat de mulți, care protejează împotriva apariției diabetului
Semnele de avertizare comune ale diabetului de tip 2 pot apărea în orice moment, dar trei dintre ele sunt mai susceptibile de a apărea sau de a se agrava în timpul somnului sau înainte de culcare. Trei simptome nocturne la care trebuie să fiți atenți includ:
- urinarea frecventă,
- trezirea cu o durere de cap
- creșterea setei.
Este important să știți că glicemia ridicată, sau hiperglicemia, poate afecta și somnul. Atunci când nivelul de zahăr din sânge este ridicat, poate crește numărul de ori în care trebuie să mergeți la baie noaptea, ceea ce vă poate întrerupe somnul. Glicemia ridicată poate provoca, de asemenea, simptome precum setea și durerile de cap și, de asemenea, poate face dificilă adormirea.
Alte simptome ale diabetului de tip 2 pot include:
- anxietate, iritabilitate și confuzie
- piele umedă sau transpirată
- trezirea cu senzație de oboseală, iritabilitate sau confuzie
- respirație rapidă sau lentă
- bătăi rapide ale inimii
Cine este la risc?
Riscul de a dezvolta diabet este mai mare la persoanele cu:
- predispoziție ereditară
- boli pancreatice
- obezitate
- alimentație deficitară
- stil de viață sedentar
- supuși la stres frecvent
- tulburări hormonale
- boli ale sistemului cardiovascular
- hipertensiune arterială
- sindromul ovarelor polichistice
- tulburări ale metabolismului lipidic (niveluri ridicate ale colesterolului din sânge)
De asemenea, probabilitatea bolii crește în timpul sarcinii (acesta este cunoscut sub numele de diabet gestațional) și după vârsta de 45 de ani.
Există două puncte cheie în mecanismele de dezvoltare a diabetului zaharat, pe baza cărora boala este împărțită în tipuri:
- Producția scăzută de insulină de către celulele intrasecretorii ale pancreasului.
- Capacitatea afectată a hormonului de a acționa asupra organismului, insensibilitatea celulelor la insulină.
Dacă producția de insulină este insuficientă, se dezvoltă diabetul de tip 1. Se bazează pe distrugerea progresivă a insulelor Langerhans (celule intrasecretorii ale pancreasului). Acest lucru apare ca urmare a proceselor autoimune din organism – anticorpii sunt produși împotriva insulinei, structurilor celulelor secretoare, enzimelor.
Factorii provocatori pentru dezvoltarea bolilor autoimune pot fi:
- infecții virale;
- malnutriția în timpul sarcinii și alăptării;
- condiții adverse de mediu;
- efectul stresului.
Diabetul de tip 1 este diagnosticat mai des la tineri. Primele manifestări ale patologiei apar atunci când moartea celulelor intrasecretorii ajunge la mai mult de 80%. Boala evoluează cu un risc ridicat de complicații; toate tipurile de metabolism sunt afectate semnificativ.
CITEȘTE ȘI: Semințele de dovleac și diabetul: Ce efect au asupra glicemiei
Diabetul de tip 2 apare atunci când receptorii tisulari sunt rezistenți la acțiunea insulinei. În acest caz, hormonul este produs în cantități normale sau ușor reduse. Mecanismul acestor tulburări este asociat cu o structură inițial defectuoasă a insulinei (predispoziție ereditară) sau cu modificări dobândite, în urma cărora transmiterea semnalului de la receptori la structurile interne ale celulei este întreruptă.
Dezvoltarea bolii de tip 2 poate fi provocată de:
- alimentație necorespunzătoare, supraalimentație;
- stilul de viață sedentar;
- hipertensiune arterială;
- abuzul de alcool;
- modificări legate de vârstă;
- obezitate;
- utilizarea necontrolată a medicamentelor.