SANATATE

3 simptome ale picioarelor care indică probleme la plămâni

Foto: Pinterest.com

3 simptome ale picioarelor care indică probleme la plămâni. Durerea toracică, tusea, scurtarea respirației și sforăitul – acestea sunt principalele simptome care indică probleme cu plămânii . Dar și picioarele pot semnala o problemă cu acest organ. Trei simptome neobișnuite asociate cu acestea trădează lepra – durere sau crampe, umflături și decolorarea pielii picioarelor.

3 simptome ale picioarelor care indică probleme la plămâni

Respirația este un proces căruia puțini oameni îi acordă atenție, mai ales dacă nu există probleme pulmonare. În același timp, mulți oameni cred că bolile respiratorii trebuie să se manifeste neapărat ca probleme respiratorii.

CITEȘTE ȘI: Fructul de vară care ne protejează de cancerul la stomac și la plămâni: Are o mare concentrație de caroten

Hipertensiunea pulmonară este o afecțiune gravă care apare atunci când arterele care pompează sângele de la inimă la plămâni se îngustează, provocând hipertensiune. În hipertensiunea pulmonară, ventriculul drept al inimii, uzat și mărit, slăbește treptat și își pierde capacitatea de a pompa suficient sânge către plămâni.

Experții de la Cleveland Clinic explică faptul că acest lucru poate duce în cele din urmă la insuficiență cardiacă.

Simptomele hipertensiunii pulmonare includ:

  • puls neregulat;
  • activitate cardiacă slăbită;
  • dificultăți de respirație la efort;
  • vertij;
  • dificultăți de respirație în repaus;

Această boală pulmonară poate provoca, de asemenea, durere, crampe și umflături la nivelul picioarelor. Unele persoane cu hipertensiune pulmonară observă dureri sau umflături la nivelul gleznelor și picioarelor.

Dacă picioarele dumneavoastră au un aspect albăstrui, ar putea fi un semn de cianoză, o afecțiune cardiacă și pulmonară care apare atunci când nivelul saturației sângelui cu oxigen scade sub 85%. Deși există o serie de afecțiuni care pot provoca cianoză, majoritatea sunt legate de plămâni. Acestea includ boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hipertensiunea pulmonară, astmul și pneumonia, potrivit The Health Site.

Edemul pulmonar este o afecțiune care poate pune viața în pericol, caracterizată prin prezența unui exces de lichid în sacii de aer ai plămânilor. Pe măsură ce lichidul se acumulează acolo unde ar trebui să fie aer, pacienților cu edem pulmonar le este din ce în ce mai greu să respire.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă te îneci și o bucată de mâncare ajunge în plămâni

Edemul pulmonar acut apare brusc, ducând adesea la dificultăți de respirație, neliniște, respirație șuierătoare, tuse persistentă (uneori producând spută roz, spumoasă), ritm cardiac rapid sau amețeli. Când este cronic, edemul pulmonar poate provoca creștere în greutate, oboseală și umflarea picioarelor și a picioarelor.

Comentarii: