Timp de secole, înainte de a avea acces la congelatoare și conserve, alimentele fermentate erau disponibile pentru a ajuta la conservarea legumelor și pentru a le menține comestibile mai mult timp.
Dar fermentarea nu este utilă doar pentru conservarea alimentelor. S-a constatat, de asemenea, că ea crește valoarea nutritivă generală a alimentelor și are beneficii uriașe pentru sănătatea intestinală.
Alimentele fermentate devin o mișcare de sănătate uriașă și în trend
Pe scurt, alimentele fermentate trec printr-un proces în care bacteriile naturale se hrănesc cu zahăr și amidon și creează acid lactic. Acest lucru ajută digestia în organism și duce la un mai bun sprijin al sistemului imunitar și chiar vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Studiile arată că consumul acestor alimente îmbunătățește, de asemenea, sănătatea pielii și starea de spirit.
Ca urmare a acestor informații, este important de știut că echilibrul dintre bacteriile bune și cele care cauzează boli în intestin este esențial pentru o stare de sănătate bună.
CITEȘTE ȘI: Puterea de vindecare a alimentelor fermentate: Întăresc sistemul imunitar și scad inflamația din organism
Una dintre cele mai bune modalități de a elimina bacteriile rele și de a menține în viață bacteriile bune este consumul de alimente și băuturi fermentate încărcate cu probiotice. S-a demonstrat că alimentele fermentate descompun alimentele într-o formă mai ușor de digerat datorită beneficiilor uriașe ale acestor probiotice. Să ne uităm acum care sunt alimentele în cauză.
IAURT
Știați că iaurtul de dimineață pe care îl consumați de ani de zile este de fapt un aliment fermentat? Iaurtul se obține prin adăugarea de bacterii bune (Streptococcus thermophilus și Lactobacillus bulgaricus) în laptele încălzit. Acesta este îngroșat de acidul lactic produs de bacterii și devine produsul pe care îl cunoașteți. Cu cât conținutul de grăsime al laptelui este mai mare, cu atât consistența este mai groasă.
BERE
Acest lucru nu înseamnă să ieșiți în oraș și să beți 12 halbe, asta nu va duce decât la balonare și la creșterea excesivă în greutate. Dar băuturile alcoolice fermentate, precum berea, au de fapt unele beneficii atunci când sunt băute cu moderație. Vitaminele din boabele din care se face berea (cum ar fi orzul, grâul, orezul și porumbul) supraviețuiesc procesului de fermentare și filtrare și pot crește colesterolul bun și pot reduce cheagurile de sânge.
PÂINE CU MAIA
Puteți găsi pâine cu aluat acru(maia) în aproape orice supermarket. Contrar a ceea ce mulți ar putea crede, aluatul acrișor nu este o aromă, este de fapt un proces în care drojdia sălbatică și bacteriile prietenoase descompun glutenul și zahărul care apare în proteine, vitamine și minerale bune pentru tine.
Dacă încercați să vă creșteți aportul de probiotice atunci când vine vorba de pâine, pâinea cu aluat acrișor este calea de urmat. Amidonul și boabele din pâine au fost pre-descompuse de bacterii și drojdie, ceea ce o face mai ușor de digerat și mult mai sănătoasă decât pâinea albă procesată.
De asemenea, este de obicei mai mică pe indicele glicemic, ceea ce înseamnă că nu crește tensiunea arterială la fel de dramatic ca alte tipuri de pâine. Pâinea are un gust semi-acrișor și ar trebui să fie umedă în interior, cu o crustă exterioară crocantă.
CITEȘTE ȘI: Puterea de vindecare a unui pahar cu borș: Organul care beneficiază cel mai mult de pe urma acestei băuturi
MISO
Miso este un ingredient bine cunoscut pe care poate l-ați văzut în meniurile restaurantelor de sushi. Este o pastă tradițională japoneză obținută prin fermentarea boabelor de soia cu sare și koji. Nu numai că este o proteină completă, dar stimulează și sistemul digestiv, întărește sistemul imunitar și reduce riscul multor tipuri de cancer. Această pastă a fost folosită de secole în culturile asiatice pentru a oferi beneficii pentru sănătate.
Comentarii: