FRUMUSETE

4 OBICEIURI ale oamenilor care NU se îngrașă

Foto: Instagram.com

Cred că visul oricui este să poată mănânca orice, dar să nu se îngrașe niciodată… Astfel, cu toții încercăm să găsim acea formulă magică pentru ca acest vis să devină realitate.

Primul pas este să observi obiceiurile oamenilor natural supli, pentru că da, există oameni care par că mănâncă orice și, cu toate acestea, nu se îngrașă niciodată!

Mănâncă atunci când îți este foame

Dacă imediat în mintea ta, după ce ai citit această primă regulă de aur, a apărut replica: ” … Păi mie îmi este foame mai tot timpul … „, atunci șansele sunt foarte mari ca foamea ta să fie mai degrabă emoțională sau senzorială decât reală și merită să afli cum anume să faci diferențierea corectă între ele.

Unul din principalele motivele pentru care oamenii supli nu se îngrașă niciodată este acela că ei nu se înfometează niciodată. Asta înseamnă că își respectă mesele principale ale zilei, iau gustări între mese doar dacă simt nevoia, astfel încât nu ajung niciodată foarte flămânzi la nici o masă!

Cel mai simplu remediu natural pentru CEARCĂNE / DIY

Alimentele care interacționează cu medicamentele

Boala care îi poate afecta enorm pe copii: Ce trebuie să facă pentru aţi proteja bebeluşul

Dacă asocierea între foame, poftă, oboseală și stres, adunate toate inevitabil peste zi, te transformă și pe tine într-un devorator de mâncare seara, mult mai multă decât ai avea nevoie cu adevărat şi decât poate procesa corpul tău în acel moment, înseamnă că trebuie să iei măsuri!

Corpul nostru are nevoie de hrană în timpul zilei, atunci când o poate folosi eficient pentru producerea de energie și implicit pentru buna desfășurare a tuturor proceselor metabolice. Ignorarea constantă a senzației de foame de peste zi scade arderile corpului și îl blochează în modul de stocare continuă de grăsime. Pe scurt, dacă nu mănânci în timpul zilei, îți încetinești arderile metabolice și te vei îngrășa garantat!

Foto: Pinterest.com

Dacă și tu ai ținut diete peste diete, în care te-ai înfometat şi apoi ai mâncat exagerat, s-ar putea să fii atât de obișnuit să ignori semnalele de foame și de sațietate ale corpului tău, încât uneori să uiți să mănânci până când ajungi în stadiul de foame puternică ce pare a nu se mai potoli apoi cu nimic … Ca să nu ajungi în acest stadiu, vezi cum știi când să te oprești din mâncat.

Mănâncă orice, dar nu oricum, nu oricând, nu oricât și nu în orice combinație

Dă-ţi voie să mănânci orice! Nu-ţi refuza nimic din ceea ce este mâncare adevărată, sănătoasă şi hrănitoare!

Ascultă-ţi corpul, învaţă să-i decodezi semnalele şi dă-i exact ceea ce-ţi cere! Este firesc să-ţi fie poftă de anumite alimente, este firesc să mănânci ce-ţi place, să te bucuri de mâncare, pentru că ea este o componentă importantă în viaţa noastră! Alege mâncare de calitate!

Cu cât îţi refuzi mai mult ceva, cu atât doreşti mai mult acel tip de aliment! Este verificat psihologic faptul că, de câte ori îţi refuzi ceva ce-ţi place, acel ceva devine subit mult mai atrăgător iar tu vei sfârşi cu siguranţă prin a mânca atât ce era pe dieta ta, cât şi ceea ce ţi-ai dorit de fapt de la început să mănânci!

Semnele care îți indică faptul că NU e bună la pat

Remedii eficiente împotriva PETELOR SOLARE

Cele mai RĂUTĂCIOASE zodii

Merită să înveţi să diferenţiezi pofta de foame, să înveţi să savurezi pe îndelete mâncarea, să alegi şi să identifici rapid alimentele cu adevărat hrănitoare de cele care doar dau dependenţă şi îţi fură nutrienţi din corp în loc să te hrănească cu adevărat. Merită să afli cum să găteşti pentru a păstra gustul bun al mâncărurilor cu care te-ai obişnuit, nu şi caloriile în exces, etc ….

Corpul nostru ştie şi poate să ardă caloriile pe care tu i le furnizezi din mâncare într-un mod cât se poate de simplu : cel mai bine şi mai eficient o face în prima parte a zilei, atunci când arderile metabolice sunt maxime, iar cel mai puţin spre seară, când se pregăteşte de odihnă.

Dacă doreşti să mănânci alimente mai grele sau mai dulci, cu mai mult zahăr sau grăsimi, fă-o în prima parte a zilei, atunci când, cu siguranţă, corpul tău va folosi drept combustibil acele calorii, nu le va depune sub formă de grăsime până a doua zi dimineaţă, aşa cum se întâmplă dacă le consumi seara!

Foto: Pinterest.com

Cantitatea este poate cel mai important aspect atunci când vine vorba de a-ţi face o poftă. 4 cubuleţe sau 20 de grame de ciocolată ori 2 bomboane, 2 linguri de îngheţată sau 2 biscuiţi cu cremă nu au îngrăşat şi nu au pus în pericol niciodată nici silueta nici sănătatea cuiva … în schimb o ciocolată întreagă, sau un pachet de biscuiţi ori o cutie de îngheţată … mâncate ca desert după o masă copioasă la o oră târzie, cu siguranţă vor afea efecte nefaste!

Raport alarmant al specialiştilor: Greşelile care afectează milioane de oameni

Medicii AVERTIZEAZĂ: Ajută-ți copilul să își mențină o GREUTATE sănătoasă!

Cele mai nesănătoase OBICEIURI alimentare ale romanilor

Alimentele sunt folosite de corp pentru producerea de energie necesară desfăşurării proceselor metabolice şi activităţilor zilnice sau pentru stocare sub formă de grăsime. Cea mai mare influenţă asupra acestui proces îl are modul în care le combinăm, susține doctorul Laura Ene, nutriționist.

Ce poţi face totuşi dacă vrei să mănânci o mâncare nu chiar dietetică… de exemplu o porţie de paste? E simplu – alege în primul rând să le mănânci în timpul zilei, la masa de prânz, nu seara şi combină-le cu o salată verde sau asortată generoasă, pentru ca fibrele din salată să absoarbă grăsimea din brânză sau carne şi să scadă indicele glicemic al pastelor. Nu alege desert sau băuturi carbogazoase ori alcoolice, ci doar o cafea fără zahăr la finalul mesei.

Foto: Pinterest.com

Mănâncă în mod conştient şi savurează fiecare înghiţitură!

Când ne dorim să slăbim și suntem la dietă, inevitabil ne gândim aproape tot timpul la mâncare, mai puţin atunci când mănâncăm … Atunci când începi să mănânci, pare că intri într-o transă a mâncatului, adică mănânci repede, înghiţi mâncarea mai mult pe nemestecate şi nici nu simţi cum trebuie gustul mâncării pe care ai poftit-o atât de mult ? Dacă răspunsul tău este da, înseamnă că şu tu mănânci inconştient, prea repede şi nu savurezi mâncarea! Merită să începi să schimbi asta!

La ce vă expuneţi când suflaţi în lumânările de pe tort: Mii de bacterii vă pot îmbolnăvi

Scobitoare VERSUS ață dentară. Care este recomandată?

Poziţii sexuale de încercat în ZILELE LIBERE

Când te-ai săturat, oprește-te

Organismul uman este proiectat astfel încât să mănânce atunci când îi este foame şi să se oprească atunci când s-a săturat, însă acest termostat intern este dereglat la mulţi dintre noi. Şi această dereglare vine din obişnuinţa învăţată încă din copilărie să terminăm totul din farfurie, să mâncăm două feluri de mâncare la o masă sau neapărat un desert sau ceva dulce după masă …

La ce VÂRSTĂ este recomandat să îi iei telefon copilului tău

PERICOLELE de la malul mării: gesturi care PREVIN riscul de înec și gesturi care SALVEAZĂ

Chilli con carne, rețeta preferată a lui Barack Obama / REȚETE SIMPLE

E adevărat că poate dura până la douăzeci de minute ca semnalul de saţietate să ajungă la creier, însă dacă mănânci suficient de conştient, nu doar încet, dacă te bucuri de fiecare înghiţitură de mâncare şi nu doar o basculezi repede în stomac, îţi va fi din ce în ce mai uşor să percepi semnalul se saţietate şi de bine mult mai devreme decât până acum.

Încearcă și tu să aplici chiar de azi aceste reguli și viața ta se va schimba. Dacă nu reușești singur, apelează la un program de menținere sau de lifestyle care să te ajute să rămâi suplu toată viața.

Comentarii: