NUTRITIE

5 alimente pe care să NU le gătești în vase din oțel inoxidabil

Foto: Pinterest.com

5 alimente pe care să NU le gătești în vase din oțel inoxidabil. Ustensilele de gătit și în special cratițele din oțel inoxidabil sunt o combinație de aspect estetic și construcție durabilă. Datorită acestui fapt, astfel de ustensile de gătit pot face față unei game largi de sarcini culinare.

Cu toate acestea, oțelul inoxidabil nu este lipsit de limitări legate de utilizarea lor. Una dintre ele este legată de alimentele care nu ar trebui gătite în aceste vase. Acestea includ sosul de roșii, ouăle, clătitele, fripturile și peștele.

CITEȘTE ȘI: Simplu și eficient: Cum să cureți o tigaie cu ajutorul foliei de aluminiu

5 alimente pe care să NU le gătești în vase din oțel inoxidabil

Roșii

Alimentele și mâncărurile foarte acide pot reacționa cu oțelul inoxidabil în timp, făcând ca materialul să își schimbe culoarea. Pentru sosurile și pasta de roșii, este mai bine să folosiți vase care nu vor reacționa cu alimentele, de exemplu, cele emailate, din fontă sau cele cu un strat antiaderent.

Ouă

Ouăle sunt un alt aliment care nu trebuie gătit în vase de gătit din oțel inoxidabil. Acestea tind să se lipească strâns de suprafețele din oțel inoxidabil, mai ales dacă tigaia nu a fost bine încălzită și unsă. Utilizarea unei tigăi antiaderente sau a unei tigaie din fontă bine unsă cu ulei este, de obicei, cea mai bună alegere pentru gătitul ouălor amestecate.

Clătite

Atunci când sunt gătite într-o tigaie din oțel inoxidabil, clătitele – în special cele subțiri – pot, de asemenea, să se lipească de suprafață și să nu se întoarcă. Ca și în cazul ouălor amestecate, este recomandat să folosiți o tigaie antiaderentă sau o tigaie din fontă pentru clătite.

Friptura

De asemenea, fripturile nu ar trebui gătite în vase de gătit din oțel inoxidabil. Deși o tigaie din oțel inoxidabil poate rezista la temperaturi relativ ridicate, pentru gătitul la temperaturi ridicate este mai bine să folosiți o tigaie specială pentru grătar sau o tigaie antiaderentă cu pereți groși.

Acest lucru vă va ajuta să obțineți o crustă mai crocantă și o aromă mai bună prin gătirea uniformă a cărnii. De asemenea, o friptură gătită într-o tigaie adecvată va lăsa mult mai puține reziduuri în tigaie.

CITEȘTE ȘI: Pește prăjit: Ce să adaugi în tigaie pentru ca acesta să nu se lipească

File de pește

Deși peștele poate fi gătit într-o tigaie din oțel inoxidabil, fileurile fragede se pot lipi de suprafață și se pot desface atunci când este întors.

Pentru a evita astfel de complicații, este mai bine să gătiți peștele într-o tigaie antiaderentă din fontă sau într-una unsă generos cu ulei vegetal, în loc de o într-o tigaie din oțel inoxidabil, recomandă actualno.com.

Comentarii: