SANATATE

5 boli al căror simptom poate fi un ritm cardiac accelerat

Foto: Pinterest.com

5 boli al căror simptom poate fi un ritm cardiac accelerat. Tahicardia este o afecțiune în care ritmul cardiac este accelerat. Atunci când inima bate prea repede, aceasta nu pompează sânge la fel de eficient, ceea ce înseamnă că este posibil să nu ajungă întreaga cantitate de sânge la toate organele. Toate acestea afectează negativ starea generală și pot provoca, de asemenea, diverse complicații, inclusiv un atac de cord.

O frecvență cardiacă normală variază de la 60 la 100 de bătăi pe minut în repaus. Aceste cifre pot varia în funcție de circumstanțe – de exemplu, în timpul exercițiilor fizice sau din cauza stresului.

Dar se întâmplă ca ritmul cardiac al unei persoane să fie prea rapid în repaus. Desigur, aceasta poate fi o variantă a normei, deoarece fiecare organism este individual. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, tahicardia indică probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: Fructul cel mai bun pentru inimă pe timp de caniculă

5 boli al căror simptom poate fi un ritm cardiac accelerat

1. Deficitul de fier sau anemia

În acest caz, o persoană nu numai că devine amețită și slabă, dar și ritmul cardiac crește.

2. Inactivitate fizică sau slăbiciune musculară

Această afecțiune apare în absența activității fizice și a unui stil de viață sedentar. Când nu forțăm inima, mușchiul se atrofiază treptat și ritmul cardiac se accelerează.

3. Tulburarea de anxietate

În acest caz, o persoană trăiește cu un sentiment de anxietate constantă. Orice stres este distructiv pentru inimă și vasele de sânge, mai ales dacă vă faceți griji prea des.

4. Tirotoxicoza și excesul de hormoni tiroidieni

În acest caz, ritmul cardiac poate crește chiar și în cazurile în care o persoană ia medicamente pentru a normaliza hormonii tiroidieni.

5. Obezitatea

Atunci când o persoană este supraponderală, inima trebuie să accelereze pentru a livra complet sânge la toate organele și țesuturile.

Pulsul poate crește și în cazul deficienței de magneziu. Acest oligoelement este necesar pentru funcționarea normală a creierului, contracția musculară adecvată, nervi puternici și sinteza proteinelor. Pentru a evita o deficiență, ar trebui să includeți în dieta dumneavoastră alimente bogate în magneziu. Acesta se găsește, de exemplu, în ciocolata neagră, spanac, semințe de dovleac, nuci (alune, caju, migdale), avocado, precum și în peștii de mare – macrou și somon.

CITEȘTE ȘI: Fructele care ajută inima să fie sănătoasă: Consumă-le zilnic

Monitorizează-ți ritmul cardiac! Acest lucru este foarte important. Astăzi, în era tehnologiei, există multe gadgeturi care ajută la măsurarea ritmului cardiac cu o precizie de până la 99%.

Frecvența pulsului depinde în primul rând de sexul și vârsta persoanei. De exemplu, inima unei femei este mai mică în raport cu corpul său decât cea a unui bărbat, astfel încât mușchiul inimii se contractă mai des, potrivit actualno.com.

Comentarii: