5 obiceiuri care îi fac pe oameni nefericiți. Fiecare dintre noi are anumite obiceiuri care ne pot face atât mai fericiți, cât și mai nefericiți. Este în natura umană să aderăm la principii de comportament stabilite. Destul de des, obiceiurile devin cauza nemulțumirii în viață.
Omul modern are 5 obiceiuri care îl fac nefericit – verificarea frecventă a telefonului, amânarea sarcinilor importante, compararea cu ceilalți, concentrarea asupra aspectelor negative și lipsa unor limite personale.
Gadgeturile fac parte integrantă din viața unui om modern. Acestea facilitează comunicarea și învățarea. Dar, între timp, cu o atitudine nesănătoasă față de ele, acestea pot complica existența umană.
Prezența telefonului crește probabilitatea de distragere a atenției, de utilizare constantă a rețelelor sociale și, în același timp, de neglijare a chestiunilor de primă importanță. O persoană care este distrasă, creează toate condițiile pentru nerespectarea termenelor limită, complicându-și astfel viața, aducând o altă porție de stres în ea.
Procrastinarea este o condiție în care o persoană amână lucrurile până în ultimul moment. Fără îndoială, devine o cauză a nemulțumirii față de acțiuni. Cu toate acestea, oamenii continuă să tergiverseze, încercând automat să se protejeze de gândul la sarcina dificilă care îi așteaptă. Această trăsătură nu este înnăscută. Acest lucru înseamnă că o puteți combate analizând sentimentele, cauzele și rezultatele negative ale procrastinării.
În rețelele de socializare există sute de relatări ale unor persoane care demonstrează o viață ușoară și lipsită de griji și relații familiale ideale. Văzând acest lucru, persoanele mai puțin reușite simt, fără îndoială, invidie, precum și furie față de ele însele.
O persoană încearcă să atingă aceleași înălțimi, dar neobținând un rezultat similar, pur și simplu renunță. În acest caz, chiar dacă o persoană reușește o parte din aceasta, se va simți în continuare nefericită, deoarece obiectivul atins nu îi satisface propriile nevoi.
Gândindu-se în mod constant la eșecuri nu ajută o persoană să lucreze asupra greșelilor sale. Concentrarea pe ele, judecata negativă a celorlalți, oportunitățile ratate este o capcană mentală din care este extrem de greu de ieșit. A te învinovăți pentru toate problemele este contraproductiv.
Este recomandat să analizați situația punct cu punct, să căutați argumentele pro și contra, să trageți concluzii și să mergeți mai departe. Autoanaliza sentimentelor și emoțiilor este cea care mișcă o persoană pe calea progresului.
CITEȘTE ȘI: ‘Antrenorul minții’ dezvăluie secretele – Ce trebuie să faci pentru a nu mai amâna la nesfârșit lucrurile
Lipsa limitelor personale este un alt obicei care reprezintă cea mai directă cale spre nefericire. Este necesar să se construiască limite cu rudele, colegii, părinții și chiar cu copiii. Acestea vă vor ajuta să acordați mai multă atenție nevoilor și capacităților dvs. și să vă vedeți dorințele.
Limitele sunt o modalitate de a nu vă epuiza ca persoană, de a nu vă epuiza mental. Trebuie să începeți să construiți limite cu priorități între „Eu”, familie, muncă și prieteni. În funcție de preferințele tale, îți poți planifica ziua, ceea ce te va ajuta să menții limitele în comunicare.
Ceea ce face o persoană nefericită este el însuși, obiceiurile sale, care îi exclud capacitatea de a-și analiza propriile nevoi, dorințe și aspirații, potrivit actualno.com.