REVIEW

5 reguli simple pentru curățarea perfectă a vaselor din fontă

wikihow.com

5 reguli simple pentru curățarea perfectă a vaselor din fontă. Puteți găti mâncăruri delicioase în oale din fontă, atât pe aragaz, cât și în cuptor. Dar multe gospodine nu folosesc astfel de cratițe și oale, crezând că se murdăresc rapid și nu pot fi spălate.

Da, această ustensilă necesită un tratament special, dar există reguli simple care vă vor permite să o utilizați cu plăcere.

5 reguli simple pentru curățarea perfectă a vaselor din fontă

1. Spălați imediat

Cel mai ușor este să spălați oalele și cratițele din fontă în timp ce sunt încă fierbinți sau cel puțin calde. Este important să rețineți că este mai bine să nu depozitați alimente în recipiente din fontă. Mai bine mutați-o într-o cutie.

CITEȘTE ȘI: Greșeala pe care mulți o fac după ce spală vasele. Gestul care contribuie la răspândirea bolilor

2. Evitați înmuierea

Ustensilele de gătit din fontă fără un strat antiaderent sau un tratament special pot rugini la contactul prelungit cu apa. Prin urmare, este important să nu înmuiați tigăile, mai ales în apă fierbinte.

Nu trebuie să puneți fonta în apă la înmuiat, chiar dacă există pete de mâncare sau reziduuri alimentare pe suprafață. Nu se va îmbunătăți, ci doar vei înrăutăți situația. De asemenea, nu ar trebui să spălați vase de gătit din fontă în mașina de spălat vase.

3. Alege produsele de curățare potrivite

Dacă tigaia din fontă este foarte murdară și nu poate fi curățată cu un simplu burete sau prosop de hârtie, puteți folosi un „scrub” special făcut dintr-un amestec de sare și ulei vegetal pentru a o spăla.

4. Uscați bine

După curățare și spălare, produsele din fontă trebuie să fie bine uscate. Pentru aceasta puteți folosi prosoape de hârtie, șervețele de bumbac sau prosoape din microfibră.

Ștergeți cu atenție toate suprafețele produsului, în interior și în exterior, astfel încât să nu rămână nicio urmă de umiditate care poate provoca rugină.

5. Asezonați fonta

Dacă în procesul de spălare și curățare a vaselor de gătit din fontă ați încercat să îndepărtați de pe suprafața acestora pelicula naturală antiaderentă sau „condimentul”, cum este denumit popular, trebuie să refaceți acest strat protector prin manipulări simple.

Atunci când sunt încălzite la temperaturi ridicate, uleiurile și grăsimile din vasele de gătit din fontă formează un strat polimerizat de acizi grași. Acesta aderă la suprafața vaselor, creând un strat natural antiaderent. Cu cât grăsimile și uleiurile sunt încălzite mai des, cu atât stratul antiaderent va fi mai gros. Prin urmare, este important să nu îl îndepărtați, ci dimpotrivă să îl construiți din nou și din nou.

Această regulă este valabilă și pentru vasele de gătit noi din fontă. Înainte de prima utilizare, este important să o prelucrați corespunzător pentru a crea un strat protector.

CITEȘTE ȘI: Cum să dai grăsimea de pe capace cât ai zice pește: Metoda de curățare ușor de aplicat

Luați ulei vegetal sau grăsime animală, aplicați pe toate suprafețele produsului – externe și interne, fund și capac, mânere. Uleiul de floarea-soarelui sau uleiul de soia sau de porumb poate fi excelent pentru o astfel de prelucrare. Aceste produse conțin o cantitate destul de mare de acizi grași polinesaturați, care pot polimeriza cu ușurință pentru a forma un film.

Apoi încălziți cuptorul la aproximativ 180 de grade, puneți vasele pretratate cu grăsime acolo timp de cel puțin o oră, recomandă actualno.com.

Pentru a evita contaminarea cuptorului cu reziduuri de ulei, puneți vasele pe o foaie de copt. Odată răcite, îndepărtați uleiul rămas cu o cârpă moale și uscată sau cu prosoape de hârtie.

Comentarii: