X

5 sfaturi pentru o imunitate mai puternică

Tineri, vârstnici sau copii, cu toții avem nevoie de o imunitate puternică pentru a face față agenților patogeni care ne pot afecta organismul.

Indiferent că este vorba despre schimbări bruște de temperatură, o dietă dezechilibrată sau obiceiuri dăunătoare, corpului nostru îi trebuie aliați eficienți ca să se apere în fața numeroaselor boli și afecțiuni, în special celor legate de tractul respiator și gastrointestinal.

CITEȘTE ȘI: Considerată de mulți buruiană, rădăcina acestei plante are grijă de stomacul și imunitatea ta

5 sfaturi pentru o imunitate mai puternică

  1. Odihnește-te suficient!

Moderația, din toate punctele de vedere este cheia unei imunități puternice. Un somn odihnitor de 7-9 ore pe noapte îți va ajuta corpul să facă față tuturor provocărilor.

Dacă nu beneficiezi de odihnă, temporar scade producția de macrofage, celulele care reprezintă prima linie de apărare a sistemului imunitar împotriva bacteriilor. În timpul somnului, procesele din organism se refac și luptă împotriva virușilor sau bacteriilor, lucru extrem de important pentru imunitate.

2. Fă zilnic sport!

Rezervă-ți timp pentru activitatea fizică, deoarece în acest fel poți avea o imunitate puternică.Cel puțin 30 de minute de sport în fiecare zi ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular, diminuează nivelul stresului și crește imunitatea.

Fie că este vorba despre gimnastică, mers pe bicicletă, plimbări sau alergat ușor, include în viața ta un program de mișcare de cel puțin 3 ori pe săptămână, deoarece sportul este unul dintre cele mai bune tratamente pentru imunitate.

5 sfaturi pentru o imunitate mai puternică

3. Ai grijă la igiena mâinilor!

Spală-te pe mâini în mod frecvent, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde. Este binecunoscut faptul că mulți viruși se pot transmite prin intermediul mâinilor murdare pe care le ducem ulterior la ochi, nas și gură.

Când te gândești la tratamente pentru imunitate, amintește-ți că igiena mâinilor este unul dintre factorii esențiali care contribuie la creșterea imunității.

4. Bea apă!

Majoritatea oamenilor nu consumă suficient de multă apă, cu toate că aceasta are un rol esențial în funcționarea corectă a organismului. Deshidratarea conduce la o imunitate scăzută, de aceea trebuie să bem minim 2 litri de apă în fiecare zi ca să ne menținem sănătoși.

CITEȘTE ȘI: ‘BOMBA’ de vitamine, specifică sezonului – Crește imunitatea, alungă anemia

5. Folosiți suplimente alimentare!

Suplimentele alimentare bogate în vitamine și minerale vă vor ajuta în susținerea imunității. Administrate regulat, în special în sezonul rece, acestea vă vor apăra de răceli, gripe, viroze și alte infecții care vă pun în pericol sănătatea.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro