6 trucuri pentru curățarea rapidă a covoarelor. Toate covoarele au nevoie de o curățare regulată. Murdăria se acumulează pe ele și găzduiește acarienii de praf. Toate tipurile de murdărie pot fi curățate la domiciliu.
7 trucuri pentru curățarea rapidă a covoarelor
1. Produse pentru curățarea covoarelor – Oțet, sifon și pudră
Amestecați 75 ml de oțet, 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de pudră lichidă și ½ cană de apă fierbinte. Amestecați și pulverizați pe pată. Lăsați să acționeze câteva minute. Îndepărtați reziduurile cu un burete umed.
– Bicarbonat de sodiu – curățare uscată
Aplicați praf de bicarbonat de sodiu uscat pe murdărie, lăsați timp de 2 ore și aspirați pentru a îndepărta orice reziduu, recomandă actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Pericole în gospodărie: Trei obiecte din casă care ne afectează sănătatea
-Bicarbonat de sodiu – curățare umedă
Amestecați o soluție din 1 litru de apă și 20 de grame de bicarbonat. Răspândiți produsul pe zona contaminată cu un burete sau cu un pulverizator. Lăsați să se usuce timp de aproximativ o jumătate de oră și aspirați.
– Acid citric
Pentru petele încăpățânate. Aplicați pe pată o soluție concentrată de acid citric sau suc de lămâie proaspăt stors. Lăsați produsul să acționeze timp de 2 ore și clătiți reziduurile cu apă.
– Zăpadă
Așezați covorul pe jos și acoperiți-l cu zăpadă. Scuturați zăpada și tamponați covorul. Procedura trebuie repetată de mai multe ori până când zăpada rămâne curată.
– Glicerină
Potrivit pentru îndepărtarea petelor vechi. Aplicați glicerină pe pată și lăsați-o timp de câteva ore. Apoi ștergeți cu un burete umed.
– Detergent pudră
Dizolvați puțină pudră într-un bol cu apă fierbinte. Aplicați spuma pe suprafață cu un burete și lăsați să acționeze timp de 2 ore. Îndepărtați reziduurile cu o cârpă umedă, uscați covorul și aspirați.
– Peroxid
Numai pentru covoare ușoare. Umeziți pata cu apă, aplicați peroxidul și frecați cu un burete sau o perie.
– Săpunul de rufe
Amestecați 5 grame de săpun în așchii și o jumătate de litru de apă caldă. Aplicați soluția rezultată pe covor, lăsați să acționeze timp de zece minute și clătiți cu apă plată.
– Amoniac
Pentru petele vechi. 2 linguri de amoniac se diluează în 1 litru de apă. Se șterge murdăria cu un burete. După 15 minute, absorbiți reziduurile cu o cârpă sau un șervețel și aspirați.
2. Caracteristicile de curățare a covoarelor cu pilozitate scurtă
Această acoperire nu se teme de agenții de curățare. Nu se recomandă frecarea puternică cu o perie tare.
3. Cum se curăță un covor cu păr lung
Nu frecați cu o perie tare. Alegeți produse spumante blânde și aplicați-le cu un burete sau o cârpă. Lăsați spuma timp de 15 minute și ștergeți cu o cârpă umedă, apoi tamponați cu un șervețel.
4. Cum se curăță podelele naturale și sintetice
Un covor din lână naturală necesită o îngrijire atentă. Este acceptabil să folosiți bicarbonat de sodiu, amidon sau oțet sau să folosiți un aspirator, dar numai curățarea uscată.
CITEȘTE ȘI: Aerul din casă devine TOXIC – Obiceiurile care distrug mediul în care trăiești
5. Reguli de curățare a covoarelor deschise și închise la culoare
Suprafețele deschise la culoare trebuie curățate numai cu produse albe și incolore. Nu curățați părul închis la culoare cu pulberi ușoare.
6. Îngrijirea după curățare
- Întrețineți-l în mod regulat.
- Dacă apare o pată, trebuie spălată imediat.
- Aspirați covorul în fiecare săptămână pentru praf.
- Curățarea umedă se poate face o dată la trei luni și numai pentru suprafețele sintetice.
- Periodic, covorul poate fi întors.