7 combinații, nocive, de alimente pe care le mănânci în fiecare zi. Multe alimente obișnuite vă pot afecta negativ sănătatea dacă sunt combinate cu altele. Descoperiți șapte combinații populare pe care să le evitați pentru a vă simți mai bine și pentru a evita tulburările digestive.
O alimentație sănătoasă nu înseamnă doar să alegi produse de calitate, ci și să știi cum să le combini corect. Puțini sunt cei care se gândesc că combinațiile obișnuite pot fi nu doar inutile, ci și dăunătoare pentru sănătate. Vorbim despre șapte duo-uri alimentare populare pe care le puteți consuma zilnic fără să știți cât de nocive sunt.
CITEȘTE ȘI: Cele mai bune 5 alimente pentru a avea o tiroidă sănătoasă
Ceaiul este bogat în antioxidanți care protejează celulele corpului nostru de daune. Cu toate acestea, adăugarea de lapte în băutură neutralizează aceste substanțe benefice. Proteinele conținute în lapte se leagă de antioxidanți și transformă ceaiul într-o băutură practic inutilă. În schimb, încercați să beți ceai simplu sau să înlocuiți laptele de origine animală cu lapte vegetal, care nu afectează antioxidanții.
Vinul roșu conține taninuri care interferează cu absorbția fierului din carne. Fierul este necesar pentru a menține un nivel ridicat de hemoglobină și o compoziție sanguină de calitate. Dacă plănuiți o cină cu carne, este mai bine să alegeți vinul alb, care nu afectează absorbția fierului, sau să beți vin roșu separat.
Brânza este bogată în fosfor, care interferează cu absorbția zincului din carne. Zincul este important pentru sistemul imunitar și pentru multe procese metabolice. Smântâna acră din mâncărurile cu carne are un efect similar. Este mai bine să încercați să împărțiți aportul acestor alimente, de exemplu să mâncați brânză ca o gustare și carne ca fel principal.
Combinația de proteine și carbohidrați îngreunează digestia și poate provoca fermentație în intestine. Acest lucru duce la umflături și disconfort. Carnea este mai bine combinată cu legume, iar pastele sau cartofii cu salate ușoare.
Alimentele bogate în amidon, cum ar fi cartofii, nu se potrivesc cu roșiile. Utilizarea lor combinată duce la greutate și indigestie. Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple, asigură-te că eviți roșiile și salatele cu ele atunci când felul principal este reprezentat de cartofi sau alte legume cu amidon.
Fructele sunt digerate mult mai repede decât alte alimente. Atunci când întâlnesc un obstacol sub forma unor alimente care se digeră mai lent, ele încep să fermenteze, provocând umflături și disconfort. Mâncați fructe cu o jumătate de oră înainte de masa principală sau la două ore după.
CITEȘTE ȘI: 5 alimente care prelungesc viața femeilor, potrivit cardiologilor
Castraveții sunt alimente alcaline, iar roșiile sunt acide. Împreună, ele pot provoca fermentație și balonare. În plus, enzima axorbat oxidază din castraveți distruge vitamina C din roșii. Încercați să împărțiți consumul acestor legume, adăugându-le la diferite feluri de mâncare.
Combinația potrivită de alimente vă poate îmbunătăți considerabil digestia și starea generală de bine. Evitând aceste combinații populare, dar dăunătoare, veți avea grijă de sănătatea dumneavoastră și veți putea să vă bucurați de mâncare fără consecințe neplăcute, potrivit actualno.com.