8 alimente, pe care le consumăm în fiecare zi, care fac rău inimii. Inima noastră este un motor non-stop care funcționează chiar și în timp ce dormim. Pentru a o menține sănătoasă, este important să evităm sau să limităm consumul anumitor alimente care pot dăuna sistemului cardiovascular.
Lista publicată de The Health Site include 8 produse consumate zilnic de noi – unt; produse de panificație; paste și orez; șuncă; carne roșie; sare; zahăr; fast-food.
Acest aliment este bogat în grăsimi saturate, care pot crește nivelul colesterolului „rău” din sânge, sporind riscul de apariție a bolilor de inimă. Este mai bine să îl înlocuiți cu ulei de măsline.
CITEȘTE ȘI: Inimă și oase sănătoase: 6 alimente care îți vor da un plus de vitamina K
Brioșele, prăjiturile și fursecurile sunt bogate în zahăr și grăsimi, care contribuie la creșterea în greutate și cresc nivelul trigliceridelor, ceea ce pune la grea încercare inima.
Aceste alimente sunt sărace în nutrienți și bogate în zaharuri simple, care se pot transforma în grăsimi, contribuind la probleme cardiace.
Acest produs este bogat în grăsimi saturate și sare, ceea ce crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord prin faptul că face inima să lucreze mai mult.
Consumul său excesiv poate duce la probleme de digestie și asimilare, ceea ce afectează negativ inima. Băuturile carbogazoase – acestea conțin mult zahăr, ceea ce poate duce la creșterea grăsimii corporale și a diabetului, un alt factor de risc pentru inimă.
Excesul acestora în alimentație poate duce la probleme grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral și infarctul miocardic, de aceea este important să reducem consumul lor.
Hot-dog-urile, cârnații și alte alimente procesate sunt bogate în grăsimi saturate și sărace în nutrienți, ceea ce le face să fie alegeri proaste pentru sănătatea inimii.
În afară de aceste alimente, următoarele obiceiuri sunt, de asemenea, dăunătoare pentru inimă.
Odihna și somnul suficient sunt foarte importante pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular și a organismului în ansamblu. Potrivit rezultatelor unui studiu realizat în Norvegia, la care au participat 50 de mii de persoane, s-a constatat că bolile de inimă sunt diagnosticate de două ori mai des la cei care dorm prost.
Stresul psihoemoțional provoacă daune iremediabile întregului organism, în special sistemului cardiovascular. Pe fondul stresului, crește sinteza de adrenalină, ceea ce duce la vasospasm, la creșterea tensiunii arteriale și la tahicardie.
CITEȘTE ȘI: Fructele care ajută inima să fie sănătoasă: Consumă-le zilnic
Inactivitatea fizică și un stil de viață sedentar duc la o viteză redusă a fluxului sanguin. Aceasta, la rândul ei, duce la congestie și insuficiență cardiacă.
Efectul distructiv al acestor două obiceiuri a fost dovedit de mult timp, potrivit actualno.com.