8 moduri de a ameliora ulcerele stomacale acasă. Unele remedii casnice, cum ar fi probioticele, pot ajuta la ameliorarea durerii și a altor simptome asociate cu ulcerul gastric. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să le folosească împreună cu tratamentul medical.
Ulcerele stomacale sunt răni care se dezvoltă în mucoasa stomacului sau a duodenului, care este prima parte a intestinului subțire. Ulcerele stomacale sunt cunoscute și sub numele de ulcer peptic, ulcer gastric sau ulcer duodenal. Acestea se dezvoltă atunci când acidul gastric irită mucoasa stomacului.
Cauzele ulcerului includ:
Unii oameni cred că stresul sau mâncarea picantă pot provoca un ulcer. Acestea nu cauzează ulcerul, dar îl pot agrava prin creșterea producției de acid gastric. Dacă o persoană are un ulcer, poate simți o senzație de arsură în stomac. Această senzație de arsură durează adesea câteva minute sau câteva ore.
Puteți ameliora aceste simptome folosind unele dintre următoarele remedii casnice:
Probioticele sunt organisme vii care ajută la restabilirea echilibrului bacteriilor din tractul digestiv. Pe lângă faptul că ajută la obținerea unei sănătăți intestinale optime, acestea pot ajuta și la tratarea ulcerului.
Atunci când sunt administrate împreună cu alte tratamente, probioticele pot ajuta la eliminarea bacteriilor dăunătoare. Puteți găsi probioticele în următoarele produse: lapte fermentat, alimente fermentate sau suplimente probiotice.
Fructe colorate Multe fructe conțin compuși numiți flavonoide, care sunt polifenoli. Flavonoidele contribuie la culorile bogate ale unor fructe. Potrivit unui studiu din 2011, polifenolii pot ajuta în cazul ulcerului gastric.
De asemenea, aceștia pot ajuta cu o serie de alte probleme digestive, inclusiv crampe și diaree. Flavonoidele protejează mucoasa gastrică de apariția ulcerelor. Ei fac acest lucru prin creșterea mucusului gastric, care inhibă creșterea Helicobacter pylori.
Flavonoidele au, de asemenea, proprietăți antioxidante. Flavonoidele sunt prezente în fructe precum: mere, afine, cireșe, lămâi și portocale și nuci.
Cercetările din 2011 sugerează că plantainurile necoapte pot avea un efect pozitiv asupra ulcerului peptic. Acestea conțin un flavonoid numit leucocianidină. Leucocianidina crește cantitatea de mucus din stomac. Acest fruct poate reduce, de asemenea, aciditatea, ceea ce poate ajuta la prevenirea și ameliorarea simptomelor ulcerului.
Mierea de manuka are proprietăți antimicrobiene care pot fi utile în tratarea ulcerelor. Un studiu din 2016 afirmă că mierea de manuka are efecte antimicrobiene împotriva Helicobacter pylori. Acest lucru sugerează că mierea poate fi utilă pentru tratarea ulcerului gastric.
Turmericul este un condiment galben popular, folosit adesea în India și în alte părți din Asia de Sud. La fel ca ardeii iuți, turmericul conține un compus numit curcumină. Un studiu din 2013 a concluzionat că curcumina are efecte antiinflamatorii și antioxidante care pot ajuta la prevenirea ulcerului gastric.
Unii oameni folosesc floarea de mușețel și ceaiul de mușețel pentru a trata anxietatea ușoară, spasmele intestinale și inflamațiile. Un studiu de revizuire publicat în 2012 a raportat că extractele de mușețel pot avea, de asemenea, proprietăți antiulceroase. Unii experți cred că poate preveni ulcerele gastrice și reduce timpul necesar pentru vindecarea acestora.
Lemnul dulce este o plantă populară, originară din regiunea mediteraneană și din Asia. Oamenii au folosit lemnul dulce în medicina tradițională de sute de ani. Unii oameni cred că consumul de rădăcină uscată de lemn dulce poate ajuta la vindecarea și prevenirea ulcerelor.
Aloe vera este un ulei vegetal popular care se găsește în multe loțiuni topice, produse cosmetice și alimente. Unele studii care analizează modul în care aloe vera afectează ulcerele gastrice au arătat rezultate favorabile. În ciuda tuturor studiilor discutate mai sus, consultați-vă medicul dacă decideți să folosiți oricare dintre aceste metode pentru a trata ulcerul gastric, recomandă actualno.com.