9 alimente care au mai mult calciu decât un pahar de lapte

9 alimente care au mai mult calciu decât un pahar de lapte. Laptele de vacă este o sursă excelentă de calciu, care ajută la menținerea sănătății oaselor, dar nu este singura modalitate de a vă satisface nevoile de calciu. Legumele, proteinele și produsele lactate bogate în calciu oferă alternative la laptele de vacă, indiferent dacă mâncați carne, evitați lactatele sau urmați o dietă bazată pe plante.

Pentru majoritatea adulților, aportul zilnic recomandat de calciu este de 1.000 mg pe zi. O ceașcă de lapte de vacă, fie el integral, degresat sau semidegresat, conține aproximativ 300 mg de calciu, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din aportul zilnic recomandat.

9 alimente care conțin mai mult calciu decât un pahar de lapte

Iaurt

O cană de iaurt simplu, degresat, conține 488 mg de calciu, ceea ce este semnificativ mai mult decât cei 300 mg dintr-o cană de lapte de vacă. Iaurtul degresat nu este la mare distanță, cu 448 mg pe cană. Iaurtul grecesc are mai puțin calciu; iaurtul degresat conține 250 mg, iar iaurtul degresat conține 260 mg pe cană.

CITEȘTE ȘI: Brânza cea mai bună pentru inima ta: Are mai mult calciu decât un pahar de lapte

Iaurtul conține, de asemenea, cantități mai mari de alte minerale și substanțe nutritive importante decât laptele, inclusiv zinc, potasiu, magneziu și o mulțime de proteine și probiotice. Persoanele cu intoleranță la lactoză nu pot digera zahărul din lapte și, prin urmare, îl evită adesea. Cu toate acestea, ele pot bea adesea iaurt, deoarece acesta conține mai puțină lactoză, potrivit actualno.com.

Boabele de soia

Boabele de soia conțin o cantitate mare de calciu. O ceașcă de boabe de soia verzi proaspete conține aproximativ 504 mg.

Aceasta este aproximativ jumătate din aportul zilnic recomandat pentru majoritatea adulților și semnificativ mai mult decât un pahar de lapte de vacă.

Cu toate acestea, boabele de soia sunt adesea fierte înainte de consum, ceea ce crește volumul. Prin urmare, este nevoie de aproximativ o cană și un sfert de boabe de soia verzi fierte pentru a obține cantitatea de calciu prezentă într-o cană de lapte. Boabele de soia sunt, de asemenea, bogate în proteine și fibre.

Tofu ferm

Cantitatea de calciu din tofu, care este fabricat din boabe de soia, variază în funcție de marcă și de metoda de preparare, așa că este important să citiți cu atenție etichetele. Tofu poate fi o sursă excelentă de calciu. Dacă sulfatul de calciu este utilizat pentru a întări laptele de soia în tofu fermentat, acesta poate conține până la 506 mg pe cană.

Legume cu frunze

Frunzele verzi pot fi o sursă bună de calciu, în special varza kale. O ceașcă de varză kale gătită conține 324 mg de calciu.

Smochine uscate

O ceașcă de smochine uscate conține aproximativ 241 mg de calciu, ceea ce este mai mult decât multe fructe.

Cu toate acestea, fructele uscate pot fi bogate în calorii. O ceașcă de smochine uscate conține aproximativ 413 calorii și 71 g de zahăr. Dacă adăugați aproximativ 60 g de smochine uscate la o salată, aperitiv sau mâncare, veți obține totuși 60 mg de calciu, ceea ce vă poate ajuta să vă creșteți aportul de calciu pe parcursul zilei.

Brânză ricotta

Brânza ricotta cu conținut scăzut de grăsimi conține 669 mg de calciu pe cană, sau 337 mg pe jumătate de cană, care are 171 de calorii.

Brânza ricotta din lapte integral conține 578 mg de calciu, aproape de două ori mai mult decât un pahar de lapte.

Sardine la conservă

O conservă de sardine care cântărește aproximativ 106 g conține 351 mg de calciu. În plus, o conservă de sardine conține 22,6 g de proteine și este bogată în acizi grași omega-3 sănătoși.

Citiți etichetele pentru a vedea cât calciu conține o anumită marcă de sardine la conservă, deoarece aceasta poate varia în funcție de procesare și de lichidul în care se află sardinele.

Conserve de somon

O conservă (85 g) de somon conține aproximativ 168 mg de calciu. Este nevoie de două conserve pentru a obține mai mult calciu decât un pahar de lapte. Nivelul de calciu din conservele de somon (ca și din sardine) este crescut de oasele mici care rămân în timpul procesării și care sunt perfect comestibile.

CITEȘTE ȘI: Care sunt primele simptome ale deficienței de calciu

Semințe de chia

Semințele de chia sunt bogate în calciu. 100 g conțin 595 mg, aproape de două ori mai mult decât un pahar de lapte de vacă.

Probabil că nu veți mânca atât de multe semințe de chia într-o singură masă, dar dacă presărați aproximativ 28 g pe alte alimente, veți obține aproape 150 mg de calciu.

Necesarul zilnic de calciu

Cantitatea recomandată de calciu depinde de vârstă și sex:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro