NUTRITIE REVIEW

REȚETE SIMPLE / Italian GELATO

 

Gelateriile italiene sunt renumite in lume pentru ca inghetata italiana traditionala are mai putine grasimi (cca 6-10% spre deosebire de cele industriale care au cam 8-12% procent grasimi), este elastica, se topeste repede in gura si are o aroma intensa.

Este facuta din lapte (cca 60%) si nu din crema cum este cazul celorlalte tipuri de inghetata. Inghetata italiana este pastrata la o temperatura mai mare, nefiind complet inghetata, ceea ce o face cremoasa si aromata, în timp ce inghetata traditionala este servita congelata si are cel mai ades culori atractive: roz, verde etc.

Puteti verifica beneficiile acestei inghetate acasa printr-o reteta simpla la care puteti adauga ce aroma doriti.

Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Ingrediente:

– 2 cani de lapte proaspat
– o cana de smantana de gatit (cu procent mare de grasimi)
– 4 galbenusuri de ou
– o jumatate cana de zahar

Foto: foodnouveau.com

Mod de preparare:

1. Amestecati smantana cu laptele intr-o oala. La un foc mediu se da in clocot amestecul celor doua, iar apoi opriti focul si rasturnati amestecul intr-un bol pe care-l dati deoparte.

2. Bateti galbenusurile intr-un bol mai mare. Dupa ce ati batut bine galbenusurile, adaugati zaharul si apoi le bateti iar pana se face spuma, chiar daca poate dura cateva minute.

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Clătite cu zucchini și iaurt grecesc, dulci sau sărate/ MIC DEJUN SĂNĂTOS și HRĂNITOR

3. Adaugati amestecul de lapte si smantana. Nu adaugati amestecul decat gradual in spuma formata, amestecand incontinuu.

4. Mutati toata compozitia intr-o oala. Se aseaza compozitia la foc mediu si se fierbe amestecand constant cu o lingura de lemn. Amestecati pana cand se ingroasa si începe sa faca mici cocoloase. Atunci e momentul ca oala sa fie luata de pe foc.

Foto: foodnouveau.com

5. Strecurati amestecul într-un bol mare. Turnati amestecul printr-o sita termorezistenta si apoi acoperiti.

6. Se lasa la racit. Dureaza cam 4-7 ore pana la racirea completa a amestecului.

Cum calculezi CANTITATEA de apă pe care trebuie să o bei pe zi

TERAPIA cu APĂ, unul dintre secretele medicinei tradiționale japoneze. Cum funcționează

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

7. Turnati amestecul intr-un aparat de inghetata. Cititi instructiunile aparatului pentru a putea lasa la inghetat amestecul, dupa care puteti muta înghetata in alt recipient pe care sa-l bagati la congelator.

Foto: foodnouveau.com
Foto: foodnouveau.com

Inghetata italiana este deosebita pentru ca presupune doar ingrediente proaspete, fara aditivi la care se pot adauga, dupa gust fructe, arome, biscuiti, ciocolată, fistic, nuci, fulgi de cereale etc. in ce combinatie iti dicteaza imaginatia.

Foto: foodnouveau.com

Apa cu lămâie îţi poate provoca probleme: Iată reacţiile adverse

Te ajută apa cu gheață să slăbești? ADEVĂR sau MIT

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Foto: foodnouveau.com

Comentarii: