NUTRITIE SANATATE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum mâncăm din preparatele tradiționale de sărbători fără a ne îngrășa

Foto: Pinterest.com

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre porțiile corecte pe care le putem consuma din preparatele de sărbători, pentru a nu ne îngrășa.

Mihaela Bilic spune că, pentru zilele de sărbătoare, porțiile recomandate sunt următoarele:

„Patru bucăți de sarmale (280 de calorii ) cu o lingură de varză și o felie de mămăligă (de mărimea unei felii de pâine sau a unei palme. Mămăliga și pâinea au circa 80 de calorii/felie);

150 grame de friptură (circa 250 de calorii);

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Fructul care topește proteinele și ajută digestia

Patru cârnăciori de mărimea degetului mare (circa 350 calorii) cu trei linguri de garnitură – piure de cartofi (80 calorii);

Două polonice de ciorbă, adică un bol cu diametrul de 15 cm (250 calorii) și o felie de pâine;

Trei linguri salata boeuf (1 lingură de 40 g = 100 calorii). Atenție la ce calorii mai adăugăm când mâncăm salata;

O felie groasă cât un deget de cozonac (300 de calorii);

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă metoda de slăbit pentru sărbători: Alimentul care dă mari rezultate

50 grame tobă, adică ½ din palmă (150 calorii) cu o felie de pâine;

Un castron cu diametrul de 15 cm de piftie (un bol de 200 g = 20 calorii) cu o felie de pâine”, a spus Mihaela Bilic pentru ProTV.

Comentarii: