Foarte multe gospodine stiu ca trebuie sa puna carnea la marinat peste noapte pentru a fi cat mai frageda. Numarul de ore nu este insa specificat exact.
De asemenea, pentru a prepara sosul pentru marinarea carnii exista si cateva ingrediente secrete, pe care le-a dezvaluit chiar profesorul de gastronomie moleculara Dan Vodnar, potrivit acasa.ro.
CITEȘTE ȘI: Nu arunca grăsimea care ți-a rămas de la friptură: Iată la ce o poți folosi
Marinarea carnii
”Multe retete mentioneaza “se marineaza peste noapte”. Insa, la ce se refera, de fapt, expresia “peste noapte”?
Procesul de marinare este unul simplu: carnea se amesteca cu un sos format din otet, ulei, ierburi, etc. La finalul procesului de marinare, carnea devine frageda si aromata. Asadar, principalele elemente pentru o marinada sunt otetul, condimentele si timpul. Otetul este un acid care relaxeaza tesutul conjunctiv.
CITEȘTE ȘI: Garnitura de vis: Cum prepari rapid cei mai buni cartofi cu rozmarin şi usturoi
Timpul este esențial
Carnea devine frageda prin marinare deoarece, fibrele musculare si agregatele de proteine se disociaza incet.
Timpul este esential in procesul de marinare, iar expresia “peste noapte” se refera la o durata de 8-10 ore, insa n-ar strica nici 12 ore. Desigur ca aceasta durata depinde de dimensiunile produsului marinat si de tipul de carne, dar nu are nicio legatura cu momentul zilei, noapte sau zi”.
Comentarii: