Pierderile de memorie sau slăbirea memoriei este o problemă cu care se poate confrunta orice persoană, la orice vârstă. Ei bine, o memorie bună se poate obţine printr-un regim de viaţă sănătos, încercând diverse ceaiuri.
Consumul de alimente sănătoase poate să îmbunătăţească memoria. De asemenea, somnul de opt ore pe noapte, dar şi remediile naturiste te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti puterea de concentrare.
Salvia, eficientă în condiţii de stres
Salvia are capacitatea de a amplifica memoria, dar şi de a creşte performanţa intelectuală. De asemenea, planta are efecte benefice asupra creierului, nervilor şi sistemului endocrin, ameliorând puterea de concentrare în cazul persoanelor surmenate, potrivit clicksanatate.ro.
Ceaiul de salvie se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Terapeuţii recomandă o cură cu infuzie de salvie, timp de două luni.
CITEȘTE ȘI: Vitaminele esențiale pentru memorie: Au grijă de sănătatea nervilor și a celulelor roșii din organism
Pelinul stimulează sistemul nervos
Deşi pare o plantă banală, întâlnită la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtuţile sale tămăduitoare, dovedindu-şi eficienţa în tratarea a numeroase afecţiuni. Pelinul stimulează sistemul nervos central, fiind recunoscut ca un tonic cerebral puternic. Infuzia se preparată din 25 g frunze la un litru de apă clocotită, câte o cană înainte de fiecare masă.
Rozmarinul echilibrează sistemul nervos
Ceaiul de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi echilibrează sistemul nervos. De asemenea, este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la 250 ml apă clocotită.
Menta îmbunătăţeşte atenţia
Ceaiul de mentă este mai mult decât o băutură aromată. Planta îmbunătăţeşte atenţia, precum şi memoria pe termen lung. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de frunze uscate mărunţite la o cană de 200 ml de apă clocotită şi se lasă să se infuzeze vreme de 10-15 minute. Se consumă cald şi are efect decongestionat, calmant şi antispastic.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care fac rău creierului: Favorizează inflamația și provoacă slăbirea memoriei
Atenţie!
Folosirea îndelungată a ceaiului de pelin poate duce la efecte secundare precum ameţeli, insomnia, vărsături. De aceea, nu utilize acest ceai mai mult de 20-22 de zile.
Comentarii: