REVIEW

Top 4 electrocasnice consumatoare de energie electrică

Close up of modern red kitchen .appliances on kitchen table

Ne află într-o perioadă în care costurile facturilor lunare a crescut din varii motive. Dacă îți dorești să ai un consum de energie electrică lunar redus, trebuie să iei în considerare folosirea unor aparate de uz casnic eficiente. Află din acest articol cum le poți alege pe cele potrivite, dar și cum pot fi folosite pentru a nu consuma în exces.

1. Mașina de spălat rufe și vase

Mașinile de spălat contribuie reprezintă aproximativ 14% din prețul unei facturi electrice. De ce? Ei bine, puterea necesară pentru încălzirea apei duce la creșterea consumului.

Pentru a reduce costurile create de aceasta, poți lua în considerare spălarea rufelor la o temperatură mai scăzută. Astfel, consumul de energie destinat încălzirii apei va fi unul mai mic. În același timp, încearcă să pornești mașina de spălat doar în momentul în care este încercată complet. Aceste sfaturi se aplică inclusiv în cazul unei mașini de spălat vase.

2. Frigiderul și congelatorul

Frigiderul sau congelatoarele reprezintă aproximativ 13% din valoarea unei facturi. Spre deosebire de alte electrocasnice, acestea trebuie să funcționeze constant. Astfel că, este destul de greu să faci economie când vine vorba de frigider. Nu doar că nu îl poți scoate din priză, ci nu poți nici să setezi o temperatură prea mică.

În schimb, atunci când te decizi să îți schimbi frigiderul, ia în considerare unul mic, potrivit pentru strictul necesar și nevoile tale. Cu cât acesta este mai mare, cu atât consumul va crește și el.

3. Laptopul și televizorul

În zilele noastre este greu să te lipsești de astfel de electrocasnice, iar utilizarea lor duce la un procent de 6% din factura lunară.

Ca și la frigider, cu cât laptopul și televizorul sunt mai mari, cu atât consumă mai mult. De aceea, raportează-te la o mărime potrivită spațiului pe care îl ai.

Nu în ultimul rând, evită să le ții în priză atunci când nu le folosești. De exemplu, pe perioada în care nu este nimeni acasă le poți deconecta de la sursa de curent.

4. Corpurile de iluminat

Evident, nu există opțiunea de a sta pe întuneric. De aceea, ce poți să faci pentru a scade consumul de energie electrică este să

  • Stingi lumina în încăperile în care nu stai
  • Înlocuiești becurile cu halogen cu cele LED.

Aceste doua sfaturi te pot ajuta să economisești considerabil cu timpul.

Nu în ultimul rând, atunci când vrei să achiziționezi electrocasnice trebuie să iei în considerare și clasa energetică în care se încadrează. Dacă îți dorești produse cât mai eficiente energetic, uite-te după cele încadrate în clasa “A”. Astfel, te poți bucura de un consum redus. Acest lucru poate fi observat pe eticheta specială, amplasată pe toate produsele electrocasnice.

Însă, ține cont și de faptul că oricât de mult ai economisi, contează foarte mult prețul kilowattului pe care îl oferă furnizorul tău de energie electrică. În cazul în care nu ești mulțumit, poți căuta companii care îți pun la dispoziție pachete personalizate, în funcție de nevoile tale.

Comentarii: