Gina Pistol și Smiley trăiesc un frumos love story, de mai bine de 7 ani. Au și un copil și lumea zice că bat clopote de nuntă. Și cum a început povestea lor? De la niște găluști cu prune.
„Eram cu o prietenă la pensiunea părinților ei și m-a întrebat ce fac. I-am trimis o poză cu un gomboț, nu cu doi, cu unul. Și el a zis ceva de genul că ce ar mânca și el… Și eu am zis: Vrei să-ți fac? Când mă întorc în Bucureși îți fac. I-am făcut gomboți. A fost prima oară când am făcut gomboți, dar mi-au ieșit atât de buni. El a venit la mine, avusese puțină treabă la studio și a venit la mine.
Am ascultat toate albumele lui Depeche Mode pe youtube și mâncam gomboți. Am stat vreo 3 ore și pe urmă trebuia el să plece. Și a plecat, dar s-a mai întors după aia”, a povestit Gina Pistol în podcastul lui Brenciu.”, a spus Gina Pistol în podcastul lui Horia Brenciu.
CITEȘTE ȘI: ‘Găigana’ – omleta delicioasă din Banat. Ingredientele necesare şi modul de preparare
Dar ce sunt gomboții și cum se fac? Avem aici ingredientele pentru 12 gomboți:
300 g cartofi sare
30 ml ulei 1 ou
100 g făină
12 prune mici
50 g unt
50 g pesmet
zahăr pudră
scorţişoară pisată
zahăr vanilat
Mod de preparare:
Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs. În tot acest timp, cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. După ce sunt gata, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Va trebui să amestați până când se obţine un aluat omogen. Ulterior se împarte în 12 bucăţi.
Se pune pe foc un vas cu 2 litre de apă, în care se adaugă sare. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Atenție, va trebui să dați prunele prin făină şi puneți pe rând în apa clocotită, toate găluştele cu prune.Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute. Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt.
Găluştele cu prune fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Apoi se tapetează cu pesmet, se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi. Poftă buna! (Rețetă – Unica)
Comentarii: