NUTRITIE SANATATE

Acestea sunt cele mai nocive părți ale puiului – oamenii de știință au dezvăluit de ce nu trebuie consumate

retete-mancare.com

Oamenii de știință chinezi au dezvăluit care sunt cele mai dăunătoare părți ale puiului și de ce nu trebuie consumate.

Puiul din alimentație este, în general, unul dintre cele mai bune tipuri de carne. Acesta furnizează proteine, vitamine (A, C, B, E), oligoelemente (inclusiv fosfor, calciu, fier), antioxidanți și alți nutrienți importanți.

Consumul de pui are un efect pozitiv asupra stării sistemului imunitar, făcând organismul mai rezistent la infecții.

Cu toate acestea, nu toate părțile puiului ar trebui consumate din cauza posibilelor probleme de sănătate ulterioare, potrivit WeChat (China).

CITEȘTE ȘI: Nu te lăsa indus în eroare: Testul care te ajută să cumperi carne de pui proaspătă

Gâtul puiului

În special, oamenii de știință chinezi consideră că gâtul puiului este potențial dăunător.

„Animalele au glande limfatice în gât, iar gâtul de pui nu face excepție. Glandele limfatice conțin un număr mare de toxine și bacterii”, explică experții.

Potrivit acestora, dacă gâtul de pui este consumat prea des, poate crește conținutul de substanțe periculoase în organism și poate provoca inflamații, care sunt asociate cu diverse boli, inclusiv cancerul.

Picioarele puiului

De asemenea, nu folosiți picioarele puiului pentru prepararea mâncărurilor.

CITEȘTE ȘI: Atenție: riscul major la care te expui dacă speli carnea și ouăle înainte să le gătești

„Există mulți hormoni în picioarele de pui care, dacă sunt ingerați, pot dăuna sănătății”, a informat WeChat.

În plus, experții nu recomandă consumul de oase. Diferite bacterii și toxine sunt concentrate în această parte a carcasei de pui – nu ar trebui să li se permită să intre în organism.

Comentarii: