SANATATE

Topul alimentelor care AGRAVEAZĂ răceala

Foto: Pinterest.com

Atunci cand sunteti racit, starea generala este alterata si cele mai multe persoane simt nevoia de carbohidrati si alimente nesanatoase. Insa, este indicat sa va ganditi de doua ori inainte de a face acest lucru, deoarece acestea va pot face mai mult rau decat bine.

Cele mai multe alimente nesanatoase favorizeaza deshidratarea, provoaca inflamatia si pot chiar intrerupe somnul atunci cand sunteti racit, atrage atentia Dr. Roxana Mateescu, medic rezident geriatrie si gerontologie.

Iata care sunt cele mai frecvente alimente care agraveaza raceala:

Bauturile pentru sportivi

Cele mai multe bauturi pentru sportivi contin zahar adaugat, util ca sursa de energie pentru atleti. Insa, in timpul unei raceli, zaharul cauzeaza inflamatie, in special din cauza faptului ca sistemul imunitar este deja suprasolicitat. Mentineti un nivel optim de hidratare prin intermediul apei, ceaiului, fructelor, legumelor si al supelor.

Foto: Pinterest.com

Mezelurile

Mezelurile pot provoca atat direct, cat si indirect aparitia inflamatiei si pot deranja sistemul imunitar. Grasimile saturate nesanatoase din mezeluri sunt un factor declansator direct, insa acestea schimba si membranele celulelor care alcatuiesc sistemul imunitar, fapt ce compromite abilitatea acestora de a functiona la un nivel optim.

Mai mult decat atat, mezelurile contin o cantitate uriasa de sare si pot provoaca aparitia cancerului. Sunt alimente nesanatoase in general, insa, intr-o perioada fragila de boala, acestea pot chiar agrava o situatie. Renuntati la sarea in exces si concentrati-va mai mult pe hidratare.

Stai toată ziua în fața calculatorului? Iată DE CE ar trebui să mănânci goji!

Trucuri erotice INSPIRATE din filmele pentru adulți

Cum să îți menții MENȚII manichiura o durată mai lungă

Painea alba

Painea alba favorizeaza cresterea nivelului de zahar din sange. O cantitate prea mare de zahar din sange determina aparitia inflamatiei prin cresterea markerilor inflamatori (citochine). Din acest motiv, este indicat sa renuntati la painea alba pe perioada racelii si sa optati in schimb pentru painea integrala.

Inghetata

Combinatia de grasimi solide si zahar din inghetata nu este tocmai o alegere buna atunci cand sunteti racit. Aceasta accentueaza inflamatia, in special atunci cand sistemul imunitar este deja slabit. In schimb, pentru a va satisface pofta, puteti opta pentru un iaurt natural degresat in care adaugati cateva fructe proaspete.

Foto: Pinterest.com

Alcoolul

Glutenul, ce se afla in compozitia berii, are capacitatea de a stimula inflamatia. Mai mult, orice tip de alcool dauneaza organismului, in special atunci cand sistemul imunitar lucreaza la capacitate maxima.

Carnea

Desi este nutritiva, bogata in proteine si zinc, carnea poate fi destul de greu digerabila atunci cand apetitul este deja scazut. Carnea rosie, in special, creste inflamatia si incetineste activitatea sistemului imunitar. In schimb, optati pentru fructe de mare sau pentru supa de pui clasica.

De ce bărbații au orgasm mai des MAI DES decât femeile

Pilozitatea excesivă, cauzată de consumul ACESTOR alimente

Semnele care îți ARATĂ că mâncarea este stricată sau pe cale să se strice

Bauturile carbogazoase

Bauturile carbogazoase contin o cantitate mare de zahar, ce nu este buna atunci cand sunteti racit. Insa, exista si un alt motiv pentru care acestea nu ar trebui consumate in aceasta perioada. Bauturile care contin cofeina va pot face sa adormiti mai greu seara, iar atunci cand sunteti racit aveti nevoie mai mult ca oricand de odihna. In schimb, optati pentru o cana de ceai.

Foto: Pinterest.com

Branza

Lactatele, inclusiv branza, pot creste cantitatea de mucus, in cazul unor persoane. Daca observati ca aceasta va agraveaza congestia, renuntati o perioada, pana va veti vindeca.

Obiceiul proaspetelor MĂMICI care duce la eliminarea mai rapidă a grăsimii acumulate/ STUDIU

Medicii au rămas cu ‘gura-căscată’: Descoperirea care poate trata peste 20 de probleme de sănătate

De ce este indicat consumul de FISTIC cât mai des

Cartofii prajiti

Cartofii prajiti favorizeaza producerea de AGE (produsi finali de glicozilare avansata), substante toxice care produc stresul oxidativ si inflamatia. Aceste substante fac parte din imbatranirea normala, insa cele provenite din alimente sunt foarte daunatoare si au tendinta de a se acumula.

Comentarii: