Siropul care curăță și detoxifică plămânii. Poluarea, fumul de ţigară, noxele din mediul înconjurător pot fi la fel de periculoase pentru sănătatea plămânilor precum infecţiile pulmonare cu virusuri şi bacterii, aşa cum a fost în perioada pandemiei de COVID-19.
Medicii atrag atenţia că este esenţială menţinerea sănătăţii plămânilor pentru o bună oxigenare a întregului organism.
Chiar dacă nu fumăm sau nu folosim produse chimice de curățat în casă, suntem expuși zilnic la particule de praf din aerul pe care îl respirăm. Pentru a ne întări capacitatea pulmonară, putem folosi o serie de remedii natrurale, precum plante şi alimente care curaţă și detoxifică plămânii, potrivit doctorulzilei.ro.
CITEȘTE ȘI: Siropul care te scapă de starea de apatie: Ingredientele naturale care tratează anemia
Siropul care curăță și detoxifică plămânii – Patru ingrediente de bază
Este şi cazul unui remediu simplu, care se consumă ca băutură obţinută din patru ingrediente de bază: pudră de turmeric, rădăcină de ghimbir, ceapă și miere.
Turmericul conține un antioxidant puternic numit curcumină. Potrivit studiilor, curcumina reduce stresul oxidativ și inflamația la nivelul plămânilor, protejând împotriva bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC). În plus, turmericul conține substanțe antiinflamatoare naturale care reduc riscul de infecții ale căilor respiratorii.
Ghimbirul are proprietăți cunoscute pentru protejarea sistemului respirator. Este foarte eficient pentru relaxarea bronhiilor și eliminarea secrețiilor de mucus. Ghimbirul este un excelent antibacterian, antiseptic și antiinflamator. Este indicat în tratamentul tusei și durerilor în gât din răceli, gripă, sinuzită, bronșită.
Siropul care curăță și detoxifică plămânii – Ingrediente:
- 2 cepe medii
- 500 ml apă
- 1 linguriță turmeric (2 g)
- 50 g rădăcină de ghimbir
- 2 lingurițe de miere (50 g)
Siropul care curăță și detoxifică plămânii – Mod de preparare:
Lasă apa să fiarbă în clocot, apoi adaugă ceapa întreagă, curățată de coajă, ghimbirul și turmericul. Amestecul se fierbe la foc mic 35-40 de minute până devine un decoct. Nu uita să amesteci din când în când.
CITEȘTE ȘI: Siropul mai puternic decât penicilina: Trei ingrediente simple în lupta cu bolile
Se lasă la răcit o oră, timp în care uleiurile esențiale și toate celelalte ingrediente din ceapă și ghimbir se eliberează în decoct.
Filtrează băutura și adaugă mierea. Păstrează decoctul într-o sticlă închisă ermetic, într-un loc răcoros și ferit de soare sau chiar în frigider. Se recomandă consumul a câte două linguri din acest decoct de trei ori pe zi, înainte de masă.
Comentarii: