Acestea sunt cele mai ușoare modalități de a scădea glicemia, conform oamenilor de știință. Nivelul ridicat de zahăr din sânge (hipoglicemie) este o afecțiune extrem de periculoasă. Asemenea coroziunii, ea „corodează” toate organele. Ochii, rinichii, nervii și inima au cel mai mult de suferit.
Pacienții cu diabet zaharat mor cel mai adesea din cauza atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale și își pierd vederea. Ei dezvoltă insuficiență renală și trebuie să facă hemodializă de mai multe ori pe săptămână (purificarea sângelui cu ajutorul unui aparat).
Se pot dezvolta ulcere la nivelul picioarelor, ceea ce duce la amputare.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în organism dacă mănânci zilnic caju: Efectul pe care îl are asupra glicemiei și oaselor
Acestea sunt cele mai ușoare modalități de a scădea glicemia
Oamenii de știință de la Diabetes UK raportează că, atunci când nivelul de glucoză din sânge crește, „corpul dumneavoastră va încerca să elimine excesul de zahăr din sânge prin urină”. Ca urmare, corpul dumneavoastră va avea nevoie de mai multe lichide pentru a se rehidrata, astfel că băutul apei poate ajuta organismul dumneavoastră să elimine o parte din glucoza din sânge.
Aceștia recomandă două metode simple și eficiente pentru reducerea glicemiei – consumul a 6-8 pahare de apă pe zi și exercițiile fizice.
Hiperglicemia poate apărea dacă nivelul glicemiei este mai mare de 7 mmol/l înainte de o masă și este mai mare de 8,5 mmol/l la două ore după masă. Simptomele hiperglicemiei la persoanele cu diabet zaharat se dezvoltă, de obicei, lent, pe parcursul a câteva zile sau săptămâni.
Simptomele hiperglicemiei se pot manifesta la nivelul stomacului și vă pot afecta starea de bine și modul în care vă simțiți în general. Acestea includ dureri abdominale, precum și pierderea în greutate care nu este provocată de o schimbare a obiceiurilor alimentare. De asemenea, puteți observa o sete crescută și gură uscată, oboseală, vedere încețoșată și apariția respirației fructate.
„Simptomele de hiperglicemie pot fi cauzate și de un diabet nediagnosticat, așa că mergeți la medic”, sfătuiesc experții organizației britanice. Hiperglicemia poate fi potențial periculoasă dacă nivelul de glucoză devine foarte ridicat sau rămâne ridicat pentru o perioadă lungă de timp.
„Nivelul de glucoză crește și scade pe parcursul zilei, iar pentru persoanele care trăiesc cu diabet, aceste schimbări sunt mai semnificative și apar mai frecvent decât la persoanele fără diabet”, au adăugat experții.
Cum poate o persoană să știe dacă are diabet?
Din păcate, corpul nostru nu are un organ senzorial care să ne anunțe că avem un nivel ridicat de glucoză. Prin urmare, la începutul bolii, când valorile sale nu sunt încă foarte mari, o persoană nu simte nimic neobișnuit. Dar, în același timp, încep deja efectele nocive ale glucozei asupra organismului.
În viitor, atunci când nivelurile sale ating valori suficient de ridicate, glucoza începe să pătrundă în urină, atrăgând apa la ea. Ca urmare, apar urinările frecvente, urmate de sete. Uneori, aceste simptome determină o persoană să meargă la medic.
La unii pacienți, primul simptom al diabetului poate fi mâncărimea (glucoza se acumulează în piele și irită terminațiile nervoase) sau apariția unor erupții cutanate purulente, furuncule, potrivit actualno.com.
Comentarii: