NUTRITIE SANATATE

Diabet: aceste legume sunt cele mai rele pentru glicemie

googleapis.com

Diabet: aceste legume sunt cele mai rele pentru glicemie. Diagnosticarea diabetului de tip 2 necesită o revizuire a dietei și introducerea unor modificări ale stilului de viață. Acest lucru se datorează faptului că zahărul din sânge, care în mod normal este reglat de insulină, crește ca răspuns la consumul de alimente.

În acest sens, unele alimente au un impact mai mare asupra nivelului de glucoză decât altele. Indicele glicemic (IG) al acestora este indicatorul care vă va ajuta să le deosebiți pe cele utile de cele dăunătoare în cazul dumneavoastră.

Valoarea sa a arătat rata cu care organismul descompune alimentele ingerate în glucoză. Produsele sunt clasificate ca fiind scăzute, medii sau ridicate. În acest sens, 5 legume aparent sănătoase pot dăuna diabeticilor.

CITEȘTE ȘI: Endocrinolog: Aceasta este cea mai utilă pâine pentru diabetici

Diabet: aceste legume sunt cele mai rele pentru glicemie

Printre acestea se numără:

  • morcovii,
  • cartofii,
  • păstârnacul,
  • sfecla
  • porumbul.

„De asemenea, pentru cei care își produc singuri insulina, alimentele cu IG ridicat pot determina organismul să încerce să producă un vârf de insulină pentru a contracara carbohidrații cu acțiune rapidă. O consecință a acestui fapt este senzația de foame timp de două-trei ore. Această condiție poate crește semnificativ pofta de mâncare. Pentru persoanele cu diabet, o astfel de situație poate fi deosebit de periculoasă, deoarece capacitatea organismului de a controla nivelul de glucoză este redusă sau complet absentă”, spune nutriționistul Vasilisa Ponomareva, potrivit actualno.com.

Specialistul adaugă că legumele enumerate mai sus nu trebuie excluse complet din alimentație, deoarece valoarea lor nutritivă este prea mare. Cu toate acestea, Dr. Ponomareva recomandă prudență în ceea ce privește fructele și legumele, deoarece valorile IG ale acestor grupuri de alimente pot varia foarte mult.

Nerespectarea recomandărilor nutriționale poate duce la complicații grave și la agravarea afecțiunii. Expertul sfătuiește, de asemenea, să se întreprindă un management al aportului de carbohidrați. Aceștia au cel mai mare impact asupra nivelului de glucoză din sânge. Prin urmare, este important să se controleze consumul acestora.

Se recomandă să se aleagă alimente cu un indice glicemic (IG) scăzut, cum ar fi legumele, cerealele integrale și leguminoasele. Acestea vă permit să creșteți treptat nivelul de glucoză și să îl mențineți stabil.

Planificarea adecvată a dietei joacă un rol important în controlul bolii. Dar este de asemenea important să împărțiți masa în mai multe mese mici pe parcursul zilei. Acest lucru va ajuta la menținerea unui nivel stabil al glucozei și la evitarea vârfurilor în nivelul acesteia. În plus, este important să se controleze aportul total de calorii și să se monitorizeze conținutul de grăsimi și proteine. Activitatea fizică este o parte integrantă a controlului bolii menționate.

CITEȘTE ȘI: Părțile din organism care sunt cel mai afectate de diabet

Exercițiile fizice regulate ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Se recomandă să se aloce cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, care trebuie să includă exerciții și antrenamente anaerobe.

Comentarii: