NUTRITIE SANATATE

Ce să NU mănânci dacă iei antibiotic: Alimentele care împovărează ficatul și stomacul

Foto: Pinterest.com

Ce să NU mănânci dacă iei antibiotic: Alimentele care împovărează ficatul și stomacul.

În timpul tratamentului cu antibiotice, cel mai bine este să consumați alimente care conțin metionină. Acest aminoacid este un substrat pentru refacerea organică și biochimică a ficatului.

Este conținut în următoarele produse: caviar roșu, șofran, macrou, știucă, știucă, somon roz, calmar, soia, linte, migdale, fistic, alune, nuci, alune, alune de pădure, susan, brânzeturi, brânză, brânză slabă, brânză de vaci, curcan, pui, ouă, carne de vită, miel.

CITEȘTE ȘI: Aceste alimente îți vor reduce talia cu 5 cm în doar o lună

Cea mai multă metionină se găsește în pudra de ouă și cea mai puțină în cereale, dar există. Produsele lactate fermentate aduc, de asemenea, beneficii – iaurtul fără aditivi, iaurtul, kefirul, care influențează menținerea sau restabilirea echilibrului microorganismelor benefice și dăunătoare din intestin.

Este important să consumați suficiente fibre vegetale. În fiecare zi, o persoană ar trebui să consume cel puțin 400 de grame pe zi, de preferință 600 de grame de legume. Fibrele trebuie mestecate bine, ideal de 33 de ori fiecare bucată. Astfel, o persoană obține semnificativ mai multe beneficii din alimente și mănâncă mai puțin.

Ce să NU mănânci dacă iei antibiotic

Produsele care trebuie excluse sunt cele care împovărează ficatul și tractul gastro-intestinal.

Evitați alimentele prăjite, grase, sărate, afumate, condimentate, conservele cu oțet;

  • Carne: porc, miel;
  • Cârnați: afumați, cu untură;
  • Grase și condimentate: untură, maioneză, ketchup, muștar, alimente picante, hrean;
  • Produse făinoase: Prăjituri, paste, chipsuri, fursecuri cu umplutură, pâine albă;
  • Prăjituri: ouă, cotlete, pește;

Produse care se recomandă pentru consum

  • Carne fiartă: carne de vită, file de pui;
  • Pește: fiert sau copt;
  • Pâine: integrală cu tărâțe, porumb, hrișcă;
  • Ouă: fierte moi;
  • Fructe: mere, caise uscate, banane (mandarine, lămâi, dacă nu ați avut niciodată alergie la citrice), kiwi, stafide, stafide, ananas;
  • Legume: morcovi, sfeclă roșie, dovlecei, broccoli, varză chinezească, varză, dovleac;

Deoarece este dificil să obții toate vitaminele de care organismul are nevoie din alimente, și cu atât mai mult atunci când iei un antibiotic, se recomandă să iei vitamine în timpul și după administrarea acestora.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai bune alimente pentru ficat toamna

Ce să luați cu antibiotice?

Pentru a evita tulburările intestinale (balonări, crampe, diaree, colici) în timp ce luați un antibiotic, trebuie să luați probiotice, prebiotice, simbiotice, sinbiotice.

Medicamente care favorizează digestia normală a alimentelor, previn deteriorarea mucoasei stomacale și protejează împotriva bacteriilor dăunătoare.

Cele mai moderne sunt simbioticele: care conțin o combinație de microorganisme utile (probiotice) și un mediu nutritiv pentru reproducerea lor rapidă (prebiotice). Acestea ne protejează intestinele atunci când luăm antibiotice și previn apariția diareei, potrivit actualno.com.

Comentarii: