NUTRITIE SANATATE

Probleme la rinichi: Ce să NU faci NICIODATĂ, potrivit medicului nefrolog

Foto: Pinterest.com

Probleme la rinichi: Ce să NU faci NICIODATĂ, potrivit medicului nefrolog. E timpul să conștintizezi că rinichii tăi sunt extrem de importanți!

Aceștia reglează nivelul lichidelor din organism, filtrează deșeurile și toxinele din sânge, ajută la reglarea tensiunii arteriale, contribuie la sănătatea oaselor, ajută la producerea de celule roșii din sânge și ajută la menținerea nivelului de minerale sub control.

În ciuda rolului extrem de important pe care îl au rinichii pentru funcționarea noastră de zi cu zi, cei mai mulți dintre noi avem cel puțin un obicei prost care ne poate afecta negativ sănătatea rinichilor.

Iată ce spun experții este cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru rinichii tăi.

CITEȘTE ȘI: 9 motive pentru a începe să bei apă cu lămâie chiar acum: Cum te păzește de pietre la rinichi

Probleme la rinichi: Ce să NU faci niciodată

Dacă ești consumator de fast-food, este timpul să renunți coomplet la această plăcere vinovată. Și asta pentru că mâncărurile de tip fast-food și alimentele sărate sunt dăunătoare pentru sănătatea rinichilor în mai multe moduri.

„Cel mai rău lucru pe care îl puteți face pentru a vă afecta rinichii este să aveți o dietă constantă săracă, care să includă un conținut ridicat de sare și alimente fast-food”, spune Dr. Koshy Abraham, MD, medic nefrolog certificat de la Fort Worth Renal Group, pentru Parade.

Alimentele sărate în special vă pot face corpul să rețină apa, ceea ce vă poate solicita rinichii în timp. Retenția de apă poate îngreuna, de asemenea, pomparea sângelui pentru inima, ceea ce vă va crește tensiunea arterială.

Dacă aveți risc de diabet, riscul este și mai mare, deoarece diabetul poate deteriora vasele de sânge din rinichi, ceea ce vă va crește și tensiunea arterială.

O dietă sănătoasă poate ajuta la atenuarea și, eventual, la prevenirea tuturor acestor probleme.

CITEȘTE ȘI: Brânza care afectează negativ rinichii

„Ar trebui să vă vedeți în mod regulat medicul primar și să vă asigurați că vă controlați diabetul și tensiunea arterială crescută”, ne sfătuiește dr. Abraham.

„Două treimi din cazurile de boală cronică de rinichi se datorează hipertensiunii arteriale și diabetului. Ignorarea acestor doi factori principali poate provoca leziuni ireversibile rinichilor dumneavoastră”.

Comentarii: