Slănina este bună pentru sănătate, însă doar în aceste condiții. Slănina conține cantități mari de grăsimi saturate – prin urmare, consumul în cantități mari poate fi nesănătos. Nutriționistul rus Dr. Alina Ivanova a dezvăluit în ce cantități poate fi consumată fără a dăuna sănătății.
Slănina este bună pentru sănătate, însă doar în aceste condiții
Potrivit ei, cantitatea admisă este de 30 de grame, dar, în ciuda acestui fapt, expertul nu recomandă consumul acestui produs în fiecare zi. Motivul este că în compoziția sa intră grăsimi saturate, care nu ar trebui să fie mai mult de 10% din caloriile zilnice pe care le consumăm.
CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci slănină la micul dejun: Efectul benefic pe care îl are asupra vezicii biliare
Potrivit Dr. Alina Ivanova, dacă includeți acest produs în cantitatea admisă de două ori pe săptămână, nu există niciun motiv de îngrijorare pentru sănătatea dumneavoastră.
Beneficiile și nocivitatea slăninei
Compoziția sa include vitaminele liposolubile – A, E, D și K și oligoelemente – cupru și fier. Consumată în cantități mici, poate fi benefică pentru sănătatea noastră. Este important ca aceasta să fie crudă sau congelată.
Afumată și prăjită – nu va fi benefică pentru sănătatea noastră.
Atunci când se consumă 30 de grame de produs pe zi, în corpul uman intră 30 de miligrame de colesterol. Pentru persoanele fără probleme de sănătate specifice, doza zilnică admisă de colesterol este de 300 de miligrame, iar pentru supraviețuitorii unui atac de cord sau accident vascular cerebral – până la 200 de miligrame.
„Mâncați carne de porc acest aliment dimineața sau la prânz. În acest caz, organismul dumneavoastră va primi nu numai substanțe utile, ci și o încărcătură energetică puternică”, spune medicul.
„Vă rugăm să rețineți că acest aliment nu ar trebui adăugat la dieta dumneavoastră dacă aveți probleme renale sau cardiace. De asemenea, cei care au un ficat bolnav, o fază acută de pancreatită sau colecistită ar trebui să evite produsul”, adaugă expertul.
În cantități mici, grăsimile din acest produs sunt implicate în multe procese din organismul nostru, inclusiv ca material de construcție pentru formarea celulelor, a hormonilor sexuali și formarea unei imunități puternice.
De asemenea, acestea afectează starea pielii. Aceasta devine mai sănătoasă datorită conținutului optim de grăsimi din alimentație.
CITEȘTE ȘI: De ce recomandă nutriționistul Mihaela Bilic să nu ne ferim de slănină
Slănina este bogată în vitaminele A, E, minerale (potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc), precum și în acizi grași polinesaturați omega-6, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, ajută la normalizarea nivelului de colesterol și sunt importanți pentru metabolism, funcționarea normală a creierului. Aceștia sunt implicați activ în formarea diferitelor componente ale sistemului imunitar.
Prin urmare, este util să consumați acest produs cu moderație pentru a îmbunătăți imunitatea și a reduce probabilitatea apariției bolilor respiratorii acute, potrivit actualno.com.
Comentarii: