SANATATE

Medicamentele pe care NU trebuie să le iei cu cafea

thetimes.co.uk

Medicamentele pe care NU trebuie să le iei cu cafea. Cercetătorii englezi spun de ce nu se combină unele medicamente cu cafea. Pastilele trebuie luate numai cu apă pentru că devin periculoase atunci când sunt amestecate cu băuturi pe bază de cofeină, potrivit unui studiu publicat în The Health.

Medicamentele pe care NU trebuie să le iei cu cafea

Ce se întâmplă când consumi o băutură pe bază de cofeină cu medicamente

Medicamente tiroidiene luate cu cafea poate scădea absorbția medicamentului, făcându-l mai puțin eficient. Băutura poate reduce absorbția medicamentului cu mai mult de jumătate, potrivit oamenilor de știință.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care poate înlocui cafeaua dacă suferi de hipertensiune

Tulburările tiroidiene includ:

  • tireotoxicoza
  • gușă netoxică
  • gușă difuză
  • hipotiroidism
  • hipertiroidism adenom hipofizar

Medicamente pentru tratarea răcelilor și alergiilor – acestea conțin adesea stimulente ale SNC, cum ar fi pseudoefedrina. Cofeina din băutura ta este, de asemenea, un stimulent puternic.

Atenționare pentru diabetici: nivelului de zahăr din sânge și poate afecta eficacitatea medicamentelor
Efectele secundare sunt posibile: nervozitate, excitabilitate crescută. Amestecarea unei băuturi cu cofeină cu zahăr sau lapte poate determina creșterea nivelului de zahăr din sânge și poate afecta eficacitatea medicamentelor pentru diabet.

Cercetările arată că cofeina poate agrava simptomele la persoanele cu această afecțiune. O băutură cu cofeină poate înrăutăți absorbția substanțelor active conținute în antidepresive. De asemenea, provoacă insomnie și ritm cardiac rapid. Cel mai bine este să luați mai întâi medicamentul și să beți băutura mai târziu, sau chiar mai bine să o evitați cu totul, adaugă publicația, citând oamenii de știință.

Băutura revigorantă poate crește efectele secundare ale bronhodilatatoarelor și în acest caz poate provoca dureri de cap, neliniște, dureri abdominale și iritabilitate. Oamenii de știință sfătuiesc, de asemenea, împotriva aportului de cofeină atunci când iau pastile pentru boala Alzheimer, hipertensiune arterială, medicamente antipsihotice și melatonină.

Potrivit sursei citate, băutura cu cofeină crește metabolismul calciului și eliberarea acestuia din organism, crește rata pierderii osoase, reduce densitatea osoasă la vârstnici – există riscul de fracturi.

În doze mari provoacă epuizare nervoasă. Există o mulțime de date despre modul în care băutura în cauză afectează organismul. Mulți oameni de știință tind să creadă că face mai mult bine decât rău.

Consumul moderat al băuturii naturale cu cofeină, fără zahăr, reduce mortalitatea generală și, de asemenea, reduce riscul anumitor tipuri de cancer – bucal, endometrial, intestinal și de piele, se adaugă în încheierea publicației.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință japonezi: Cafeaua încetinește îmbătrânirea acestui organ

Pe listă sunt incluse cinci medicamente. Iată care sunt acestea:

1.Medicamente pentru diabet;
2.Tablete pentru tratamentul tiroidei;
3. Medicamente pentru raceala si gripa;
4. Medicamente pentru tratarea astmului;
5. Antidepresive.

Comentarii:
preload imagepreload image