Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi: Salata ideală pentru un platou festiv. În ultime vreme, plating-ul este mai important decât gustul, iar culorile din farfurie sunt cele care atrag privirile și bineînțeles, comenzile.
Fasolea verde nu este căutată în mod special în farfurie și nici dorită, dar această salată, cu siguranță își va pune amprenta asupra celui care o va degusta.
Ce să mai spunem că se face foarte repede și foarte ușor, așadar este salata ideală pentru un platou festiv.
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună rețetă de fasole verde la borcan
Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g fasole verde proaspătă sau congelată
- 2 căței de usturoi
- Maioneză
- Sare și piper
Mod de preparare:
Punem fasolea la fiert pentru 10 minute, în apă cu sare.
După ce a fiert 10 minute, o scoatem într-o strecurătoare și o lăsăm la răcit.
În timpul acesta puteți pregăti maioneza.
Când fasolea este scursă de apă și răcită, o punem în bolul unui blender și o blenduim 3 minute, să devină cât mai fină.
CITEȘTE ȘI: Diferenţa dintre fasolea verde şi cea galbenă. Care este mai sănătoasă
Adăugăm sare, piper, usturoiul și maioneza și amestecăm totul.
Se poate pune ca aperitiv rece, în coșulețe de mini tarte sărate sau se poate servi pe pâine.
Comentarii: