Ce să pui în paharul cu lapte pentru a-ți întări sistemul imunitar: Codimentele care îl transformă într-un preparat minune. Consumul de lapte cu mirodenii în timpul iernii este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți sănătatea și imunitatea în sezonul în care există cel mai mare risc de îmbolnăvire cu boli infecțioase.
Nutriționistul rus Dr. Vasilisa Ponomareva spune că, în acest caz, cele mai potrivite sunt feniculul, cuișoarele, turmericul, șofranul, scorțișoara, ghimbirul.
Ce să pui în paharul cu lapte pentru a-ți întări sistemul imunitar
Mărar
Consumul de lapte cu adaosul acestui condiment ajută împotriva depresiei, care apare adesea iarna din cauza lipsei de lumină. În plus, feniculul are proprietățile de a ameliora inflamațiile și umflăturile, de a atenua durerile, de a preveni flatulența și de a îmbunătăți tenul.
CITEȘTE ȘI: Medicii recomandă mărarul: Efecte asupra imunităţii, colesterolului şi nu numai
Cuișoare
Combinația cu cuișoare și allspice este recomandată pentru insomnie și stres psihologic. În plus, un condiment precum cuișoarele este un puternic antiseptic și este deosebit de eficient în protejarea sănătății atunci când afară este umezeală sau frig.
Turmeric
Dacă adaugi acest condiment în lapte, obții o băutură cu un efect puternic de întărire a sistemului imunitar. Consumul acestui lapte este util pentru a preveni răcelile. De asemenea, ajută la prevenirea proceselor inflamatorii la nivelul articulațiilor și normalizează funcția hepatică.
Șofran
Medicul recomandă să beți dimineața băutura de lapte cu adaosul acestui condiment. În acest caz, această compoziție stimulează activitatea cerebrală și ajută la înveselirea dumneavoastră. Șofranul ajută la absorbția laptelui chiar și pentru cei care nu-l tolerează bine.
Scorțișoară
Consumul unei băuturi cu acest condiment este, de asemenea, bun dimineața. Laptele cu scorțișoară normalizează funcțiile tractului gastro-intestinal, ale ficatului, rinichilor și vezicii biliare. Cel mai bine este să folosiți bețișoare de scorțișoară.
CITEȘTE ȘI: Medicii recomandă ceaiul de ghimbir: Tratează răcelile, ajută digestia, calmează durerile
Ghimbir
Această băutură stimulează eliminarea toxinelor din organism, întărind astfel sistemul imunitar. O altă proprietate utilă a ghimbirului este capacitatea sa de a normaliza funcționarea sistemului digestiv uman. Acest condiment îmbunătățește pofta de mâncare și este, de asemenea, util în cazul tulburărilor de metabolism al grăsimilor sau al colesterolului. Ghimbirul accelerează metabolismul, stimulând astfel procesul de ardere a caloriilor. În plus, acesta facilitează descompunerea și absorbția alimentelor și reglează peristaltismul, potrivit actualno.com.
Comentarii: