Planta străveche care încălzește organismul și scade colesterolul. Ceaiul preparat din una dintre cele mai utile plante , ale cărei proprietăți vindecătoare sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, nu numai că încălzește organismul, dar scade și colesterolul.
Planta străveche care încălzește organismul și scade colesterolul – Hibiscus
În diferite țări, se mai numește „băutura faraonilor”, „ceai roșu”, „trandafir sudanez”, sorcova roșie, „malva venețiană”. Ceaiul de petale de hibiscus nu este doar delicios, ci și o băutură sănătoasă. Există cel puțin cinci motive pentru a include această băutură în meniul dumneavoastră în această iarnă, potrivit The Health Site.
Planta de hibiscus este o sursă bună de antioxidanți, inclusiv vitamina C, betacaroten și antocianină. Aceste substanțe suprimă radicalii liberi din organism și reduc riscul de cancer, diabet și boli de inimă.
Datorită conținutului său de vitamina C, hibiscusul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Băutura este atât de eficientă încât poate fi considerată un medicament pe bază de plante.
Potrivit WebMD, ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea colesterolului rău. În același timp, nu afectează creșterea nivelului de colesterol „bun” și de trigliceride.
Băutura va ajuta în lupta împotriva excesului de greutate, dar numai în combinație cu obiceiuri sănătoase. Factorul principal în menținerea sănătății în timpul iernii este imunitatea. Vitamina C și mineralele din ceaiul de petale de hibiscus întăresc sistemul imunitar, prevenind bolile de sezon.
Prepararea ceaiului de hibiscus
Pentru ca băutura să aducă beneficii maxime organismului, este necesar să se respecte reguli importante în timpul preparării sale.
Există mai multe moduri diferite de a-l prepara:
Prin fierbere
Adăugați 2 linguri de frunze de plante uscate într-o cratiță mică. Turnați o cană de apă clocotită peste ele. Încălziți vasul cu frunzele de ceai la foc mic timp de aproximativ 3-5 minute. Când bulionul este aproape gata, adăugați în el puțin zahăr. Pentru a obține o aromă mai acrișoară și mai bogată, măriți timpul de încălzire la 10 minute. Cu cât materia primă este supusă mai mult timp unui tratament termic, cu atât mai puține oligoelemente valoroase rămân în ea.
La aburi
În acest caz, ceaiul se prepară direct în ceașcă – se toarnă 1 lingură de flori cu o cană de apă clocotită. Abur. Se poate consuma după 5-7 minute.
Înmuiere
Înmuiați florile în lichidul răcit timp de câteva ore. Apoi se toarnă într-un recipient rezistent la foc (de exemplu, o oală) și se pune la foc mic. Aduceți amestecul la fierbere. Fierbeți timp de 3-5 minute. Strecurați băutura finită și adăugați zahăr (opțional).
Alte beneficii ale hibiscusului
Decoctul este adesea folosit pentru răceli, deoarece are un efect antiinflamator și antipiretic, diluează și îndepărtează mucusul din plămâni.
Ceaiul stabilizează activitatea sistemului digestiv. Acest lucru se datorează conținutului de pectină, care are un efect pozitiv asupra stării intestinelor.
CITEȘTE ȘI: Bea acest ceai dimineața pentru a scădea colesterolul și a curăța intestinele
Oprește procesele inflamatorii din tractul gastrointestinal, reglează activitatea pancreasului și a vezicii biliare. Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos central, ajută la atenuarea efectelor negative ale stresului asupra organismului și îmbunătățește starea de spirit.
Controlează echilibrul apă-electroliți, eliminând excesul de lichide din organism.
Consumul regulat de infuzie de hibiscus îmbunătățește funcția erectilă, datorită creșterii fluxului sanguin. Datorită efectului său diuretic, băutura este utilă în cazul bolilor sistemului genito-urinar.
Comentarii: