NUTRITIE SANATATE

Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să mănânce banane seara

nbcnews.com

Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să mănânce banane seara. Banana este un fruct util, dar nu este potrivită pentru consum înainte de culcare, mai ales pentru persoanele cu anumite boli. Este un fruct greu de digerat și bogat în calorii. Iar consumul de fructe bogate în calorii seara încetinește procesul de ardere a grăsimilor.

Cine nu ar trebui să mănânce banane seara?

Nu doar dacă sunteți la dietă sau supraponderali, nu ar trebui să consumați acest fruct seara. Potrivit The Health Site, această recomandare este valabilă și pentru persoanele cu probleme la nivelul tractului gastrointestinal.

De asemenea, consumul de fructe galbene seara este contraindicat în cazul bolilor cardiace ischemice, al creșterii coagulării sângelui și al venelor varicoase.

În plus, din cauza modificărilor nivelului de zahăr, consumul de banane înainte de culcare poate duce la insomnie, adaugă publicația.

CITEȘTE ȘI: De ce nu ar trebui să mănânci banane dacă ai o criză de fiere

Bananele sunt fructe cu destul de multe calorii – 150 g conțin aproximativ 6% din conținutul zilnic normal de calorii. În plus, banana este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut relativ de carbohidrați ușor digerabili (cantitatea de zaharuri este de aproximativ 2 ori mai mare decât în aceeași cantitate de cireșe, piersici sau caise), ceea ce ar trebui luat în considerare de persoanele cu toleranță scăzută la glucoză .

La persoanele sensibile, fructele comentate pot provoca reacții alergice, în special la persoanele hipersensibile la latex. Unele studii arată un risc crescut de complicații cardiovasculare atunci când se consumă banane în timp ce se iau medicamente care inhibă enzima monoaminooxidază, adaugă publicația.

Proprietăți utile ale bananelor

Acestea conțin o cantitate semnificativă de vitamine și compuși minerali, ceea ce determină rolul lor important în menținerea sănătății și prevenirea bolilor (musculo-scheletice, cancer etc.).

În plus, conțin fibre alimentare solubile (conținute în cele mai mari cantități în fructele încă verzi), care normalizează activitatea tractului gastrointestinal și au efect prebiotic (favorizează dezvoltarea microflorei intestinale benefice), precum și carotenoizi (luteină), zeaxantină, α- și β-caroten), care au proprietăți antioxidante.

CITEȘTE ȘI: Cu ce să nu combini bananele când le consumi: Îți afectează stomacul

Acest fruct are un efect antiacid (reduce aciditatea sucului gastric).

Cantitatea de 150 g de fructe conține:

  • aproximativ 30% din aportul zilnic necesar de vitamina B6,
  • 23% mangan,
  • 21% vitamina C,
  • 16% magneziu,
  • 15% potasiu și cupru,
  • 10% acid folic,
  • 9% acid pantotenic, fibre alimentare și carbohidrați,
  • 7% – niacină,
  • 6% – fier,
  • 4% – fosfor, vitaminele B1 și B2,
  • 3% – proteine și retinol,
  • 2% – tocoferol,
  • 1% – calciu.

Comentarii: