NUTRITIE

De ce bucătarii pricepuți pun cuburi de gheață în supă: Cum ajunge acest preparat sa fie mai gustos

corinaureche.ro

De ce bucătarii pricepuți pun cuburi de gheață în supă: Cum ajunge acest preparat sa fie mai gustos. Bucătarii experimentați adaugă adesea cuburi de gheață în oala de supă . Se pare că acest truc culinar simplu ajută la a face acest fel de mâncare mult mai gustos.

De ce bucătarii pricepuți pun cuburi de gheață în supă

Utilizarea sa este deosebit de valoroasă atunci când supele se dovedesc a fi prea grase. În acest caz, este foarte ușor de înțeles prin pelicula grasă care plutește pe suprafața vasului și care îl face să arate nu foarte apetisant.

Gospodinele încearcă de obicei să prindă excesul de grăsime cu un polonic, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. În schimb, încercați să aruncați cuburi de gheață în oală – apa înghețată va atrage grăsimea și aceasta poate fi îndepărtată cu ușurință cu o lingură obișnuită. Drept urmare, veți obține un fel de mâncare mult mai gustos, apetisant și sănătos.

CITEȘTE ȘI: Supa care accelerează procesul de digestie și îți face pielea mai frumoasă

Pentru o supă gustoasă, este la fel de important ca zeama să fie limpede. Acest lucru se obține foarte ușor, spuma și excesul de grăsime trebuie îndepărtate, iar acest lucru este cel mai bine în timp ce zeama fierbe.

Când apa fierbe, reduceți focul la mic și fierbeți timp de câteva ore la un clocot abia perceptibil. Dacă totuși ați ratat momentul și nu ați îndepărtat excesul la timp, turnați un pahar de apă foarte rece sau adăugați gheață. Spuma se va ridica din nou la suprafață și o puteți colecta cu ușurință.

Toate legumele trebuie puse în bulion deodată – în funcție de cât timp este gătită o legumă

Ingredientele acide trebuie adăugate în supă doar atunci când cartofii sunt cel puțin pe jumătate fierți. Dacă le adăugați prea devreme, cartofii vor deveni tari și fără gust.

Adăugarea tăițeilor, a orezului și a hrișcăi trebuie făcută în ultimul moment, cu 2-3 minute înainte de finalul fierberii – adăugați tăițeii și cu 7-10 minute înainte de finalul fierberii – adăugați cerealele. În caz contrar, aceste ingrediente se vor găti și supa se va transforma într-o terci.

Fiecare supă trebuie sărată în mod diferit

Depinde de ceea ce servește ca bază pentru bulion. Supa de pește se sărează la început, cea de carne – la sfârșit, iar cea de ciuperci și legume – când ingredientele se înmoaie. Toate celelalte condimente se adaugă cu 3-5 minute înainte ca supa să fie gata.

Frunza de dafin trebuie îndepărtată din supă la 10 minute după ce a fost adăugată, altfel va adăuga amărăciune și un gust neplăcut.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci, când pregătești ciorba sau supa: Greșelile care le transformă într-un preparat toxic

Toate legumele din supă trebuie tăiate doar cu un cuțit ascuțit. Dacă lama este tocită, atunci cuțitul zdrobește alimentele și acestea își pierd sucul. Toate acestea afectează gustul și calitatea supei.

Un mic secret: pentru a face supa mai gustoasă, la sfârșitul gătitului, aproximativ 10-15 minute, turnați o jumătate de cană de suc de legume (morcov sau roșii), recomandă actualno.com.

Comentarii: