NUTRITIE

Învață să prepari acasă desertul de bezea care se topește în gură

Rulada Pavlova este unul dintre deserturile noastre preferate. O dorință nestăpânită a unui desert delicios de gustos!

Dacă simți nevoia să savurezi ceva dulce combinat cu prospețimea fructelor, atunci această ruladă este alegerea perfectă!

Gustul fresh al cremei de mascarpone cu bucăți de zmeură în interior te duce cu gândul la răcoarea serilor de vară petrecute pe malul mării.

CITEȘTE ȘI: Cel mai răcoritor desert de vară- Pavlova

Învață să prepari acasă desertul de bezea care se topește în gură

Ingrediente:

Blat de bezea:

  • 5 albușuri
  • 125 de grame de zahăr tos
  • 100 de grame de zahăr pudră vanilat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 30 de grame de amidon alimentar
  • fulgi de migdale

Crema de mascarpone:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • 200 g zmeură proaspătă

Învață să prepari acasă desertul de bezea care se topește în gură

Mod de preparare:

Începem să batem albușurile cu un praf de sare și zeama de lămâie, adăugând zahărul puțin câte puțin.

După ce am terminat de adăugat zahărul tos și zahărul pudră, iar bezeaua noastră e tare și lucioasă, strecurăm amidonul și amestecăm cu o spatulă de silicon, cu mișcări ușoare.

E timpul să transferăm bezeaua în tavă!

Pentru a coace blatul de bezea pentru rulada Pavlova, am folosit tava cuptorului de 42 x 32 cm.

Așezăm foaia de copt, turnăm bezeaua și o întindem pe toată suprafața, apoi presărăm deasupra fulgi de migdale.

Blatul pentru rulada Pavlova se coace în cuptorul preîncins la 150°C cu ventilație. Înălțimea la care așezați tava, în cuptor, trebuie să fie medie, iar durata de coacere este de 20-25 de minute. Suprafața blatului trebuie să fie aurie la final.

Crema de mascarpone se prepară foarte ușor.

Punem frișca, mascarponele și zahărul pudră într-un vas și mixăm la viteză medie timp de 5 minute.

CITEȘTE ȘI: Crema din doar 3 ingrediente pe care o poți folosi la orice preparat

După ce scoatem blatul din cuptor, îl rulăm cu foaia de copt și îl lăsăm deoparte până se răcește.

Urmează să-l desprindem de pe foaia de opt, îl îndreptăm ușor și îl întoarcem cu partea cu migdale în jos.

Întindem crema peste blat, apoi așezăm bucățile de zmeură și începem să rulăm încet.

Gata! Rulada Pavlova arată așa de bine! Păstrați-vă pofta până stă la frigider pentru minim 3 ore, apoi savurați-o cu cei dragi!

Comentarii: