SANATATE

Această temperatură a corpului este secretul longevității: Indică sănătatea întregului organism

medicalnewstoday.com

Această temperatură a corpului este secretul longevității: Indică sănătatea întregului organism. Deși până acum se credea că temperatura ideală a corpului este de 36,6 grade Celsius, cercetările recente ale oamenilor de știință arată că nu este deloc așa.

În plus, această temperatură poate indica numeroase afecțiuni, de la boli fizice la probleme de sănătate mintală, care pot duce, în cele din urmă, la o speranță de viață mai mică, relatează The Health Site.

Potrivit oamenilor de știință, temperatura ideală a corpului ar trebui să fie peste 35 de grade, dar mai mică de 36,6 – acesta este secretul longevității .

CITEȘTE ȘI: Temperatura ridicată la adulți: Câte grade trebuie să arate termometrul pentru a fi considerată febră

Relația dintre temperatura corpului și longevitate

Organismul nostru este un sistem foarte complex și, pentru a funcționa corect, trebuie să existe o sinergie între toate elementele sale. Funcționarea „armonioasă” a corpului este împiedicată de mulți factori – de la stres, trecând prin alimentația neregulată și necorespunzătoare, până la bolile fizice și psihice, iar unul dintre modurile prin care organismul ne spune că ceva nu este în regulă este creșterea temperaturii.

Timp de mulți ani, s-a crezut că temperatura „normală” a corpului este de 36,6 grade Celsius. Cu toate acestea, la începutul secolului al XX-lea, s-a constatat că temperatura corporală a oamenilor scade treptat de la an la an.

Oamenii de știință explică această tendință cu un număr mai mic de procese inflamatorii datorită utilizării mai frecvente a antibioticelor și a unui stil de viață mai sănătos.

Conform standardelor actuale, temperatura corpului este ideală dacă depășește doar cu puțin 35 de grade Celsius, relatează publicația. Cu toate acestea, temperatura crescută nu se datorează doar proceselor inflamatorii din organism sau unor boli fizice, ci și unor probleme psihice – depresia, au constatat oamenii de știință de la Universitatea California din San Francisco.

„Acest lucru înseamnă că depresia nu este doar în cap, ci că ar trebui privită ca o boală sistemică care este însoțită de un proces inflamator”, explică biologul Ancha Baranova, de la George Mason.

Pe baza acestor constatări, oamenii de știință au ajuns la o concluzie foarte clară, și anume că speranța de viață este strâns legată de temperatura corpului: cu cât aceasta este mai scăzută, cu atât o persoană va trăi mai mult.

CITEȘTE ȘI: De ce crește temperatura seara: Bolile pe care le semnalează ora la care faci febră

Se pune întrebarea: „Și ce se poate face pentru a răci permanent corpul la valori optime?”

Desigur, nu există un răspuns universal, dar există linii directoare care pot fi utile. Ajustarea dietei poate fi primul pas în lupta împotriva temperaturii corporale ridicate, iar ca urmare a acestei schimbări, se va îmbunătăți și sănătatea mentală.

Autorii studiului californian sfătuiesc să vizitați saunele și băile de aburi și chiar să faceți băi mai lungi cu apă caldă. În acest fel, organismul „pornește” mecanismele de răcire, care scad temperatura corpului mai întâi temporar, iar în combinație cu un stil de viață sănătos – permanent.

Comentarii: