SANATATE

De ce este important să te întinzi după ce te trezești dimineața: Efectul pe care îl are asupra creierului și circulației sângelui

billboard.com

De ce este important să te întinzi după ce te trezești dimineața: Efectul pe care îl are asupra creierului și circulației sângelui. Se pare că întinderea de dimineață nu este doar plăcută, ci și extrem de importantă pentru corpul nostru.

De ce este important să te întinzi după ce te trezești dimineața

Întinderea după somn este un reflex care apare în timpul trecerii la starea de veghe. Aceasta îndeplinește mai multe funcții importante pentru organism:

Stimulare musculară

În timpul somnului, mușchii se relaxează. Întinderile ajută la „trezire” și pregătesc mușchii și articulațiile pentru activitățile din timpul zilei.

CITEȘTE ȘI: NU te da jos din pat dimineața până când nu ai făcut acest lucru: Ajută la curațarea și reînnoirea organismului

Îmbunătățirea circulației sângelui

În timpul nopții, procesele metabolice încetinesc, fluxul de lichide în organism devine mai lent. Stretchingul ajută la accelerarea fluxului sanguin și limfatic și livrează în mod activ oxigen și nutrienți către toate părțile corpului.

Reducerea stresului

Întinderea mușchilor eliberează orice tensiune – nu dormim întotdeauna într-o poziție confortabilă. Acest lucru înseamnă că ne ajută să ne pregătim pentru ziua următoare.

Stretchingul însoțit de căscat

Acesta saturează creierul cu oxigen după o noapte de somn, ajută la reglarea temperaturii creierului și îl „pornește” pentru munca din timpul zilei. Medicii sunt de acord despre căscat că vă ajută să vă treziți mai repede. Principalul lucru este să nu faceți mișcări bruște – procesul de trecere la activitatea zilnică ar trebui să fie treptat.

Apropo, nu numai oamenii, ci și multe animale și chiar păsări simt nevoia să se întindă dimineața. Dacă sunteți un fericit proprietar de pisică, probabil ați observat că, după somn, animalul dvs. de companie se întinde mai întâi și își flutură labele. Și în yoga există o poziție clasică „câinele cu fața în jos”, care amintește de „întinderile” canine.

Cum să faci întinderile să fie și mai eficiente?

Data viitoare când vă treziți, nu vă grăbiți să coborâți din pat. Întinde-te și pozează pentru distracție! Dacă petreceți câteva minute în fiecare dimineață în acest sens, corpul dumneavoastră va deveni mai plastic, flexibil și grațios.

Iar pentru ca întinderile să fie mai eficiente, le poți completa cu mai multe exerciții. Efectuați-le întinsă în pat, cu perna îndepărtată. Respiră uniform, adânc.

1. Întins pe spate, întinde-te dulce timp de 1 minut. Faceți orice mișcări care sunt plăcute pentru corp. Vizualizați în minte cum mușchii și tendoanele dumneavoastră sunt întinse, energizate, tonifiate.

2. Este timpul să activați lanțurile musculare diagonale! Întindeți alternativ mâna dreaptă în sus și piciorul stâng în jos și viceversa. Trageți piciorul spre dumneavoastră. Rămâneți în fiecare postură timp de 30 de secunde, repetați exercițiile de 3 ori. Acum corpul este eliberat de blocări și mușchii încep să se miște mai bine unul în raport cu celălalt, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Obiceiul simplu de dimineață care te ajută să mănânci mai puțină sare și zahăr

3. Întindeți-vă spatele! Coboară brațele de-a lungul trunchiului. Trageți ambele picioare spre voi, apăsând partea inferioară a spatelui în pat. Dacă simțiți tensiune în orice parte a corpului – îndreptați-vă atenția și respirația acolo, imaginați-vă că atunci când expirați tensiunea dispare și energia vitală începe să circule liber în acea zonă.

În cele din urmă, ridicați brațele și picioarele la un unghi de 90 de grade față de pat și scuturați-le timp de 30 de secunde, eliberând tensiunea și activând fluxul de fluide din corp. Acum vă puteți da jos din pat fără să faceți mișcări bruște. Ziua ta va fi minunată după asta!

Comentarii: