SANATATE

Cât de multă bere poate fi consumată fără a dăuna sănătății

thegrowler.ca

Cât de multă bere poate fi consumată fără a dăuna sănătății. Majoritatea iubitorilor de bere sunt supraponderali, așa că se crede că consumul acestei băuturi duce la acumularea de kilograme în plus. Dar, potrivit The Health Site, acesta nu este cazul.

Există doar 45 kcal în 100 ml de bere, puțin mai mult în kefir cu conținut scăzut de grăsimi – 50 kcal pe 100 de grame. Iar kefirul este considerat o băutură dietetică. Prin urmare, berea poate fi, de asemenea, considerată dietă.

CITEȘTE ȘI: Cum afectează berea persoanele cu diabet

Iar motivele pentru apariția kilogramelor în plus în rândul fanilor băuturii spumante pot fi următoarele

  • consumul de diverse gustări sărate cu bere – biscuiți, nuci, chipsuri, gustări prăjite;
  • dieta necorespunzătoare și stilul de viață sedentar;
  • depășirea dozelor recomandate de bere;
  • probleme de sănătate;
  • lipsa de somn.

Cât de multă bere poate fi consumată fără a dăuna sănătății

Un litru de bere conține aceleași calorii ca o sută de grame de nuci. Atunci când o persoană își consumă mâncarea cu bere și ia kilograme în plus, motivul este conținutul caloric ridicat al alimentelor. Dacă determinați corect doza de bere, excesul de greutate nu va fi o amenințare pentru iubitorii acestei băuturi alcoolice. Dar merită luat în considerare faptul că berea îmbunătățește apetitul deoarece inhibă secreția de leptină, hormonul responsabil pentru senzația de sațietate. Prin urmare, o persoană care bea bere va mânca mult mai mult pentru că nu se va simți sătulă.

Aproximativ 10 ml de alcool pur este considerată o doză sigură de alcool. Aceasta este de aproximativ 350 ml de bere 5%. Bărbații au voie să bea 700 ml de bere, iar femeile – 350. Dar merită luată în considerare vârsta și starea de sănătate a persoanei.

NHS consideră că 800 ml de bere 5% sunt sigure pentru bărbați și 600 g pentru femei. Această doză este considerată sigură dacă persoana nu are contraindicații de sănătate.

În timpul săptămânii, bărbații pot bea până la patru litri de bere, în timp ce femeile trebuie să se limiteze la doi litri de băutură. Este necesar să se distribuie această rată pe parcursul săptămânii, fără a depăși rata zilnică permisă, sfătuiesc oamenii de știință britanici citați de publicație.

Dacă berea este naturală, făcută din malț de orz, ea va avea doar 4 componente. Acestea sunt apa, baza de malț, drojdia și hameiul. Compoziția berii depinde de materia primă din care este făcută băutura. Berea poate fi de secară sau de grâu.

Beneficii bere

Beneficiile băuturii sunt determinate de oligoelementele care intră în băutură din orz, care conține proteine vegetale, grăsimi și carbohidrați. Boabele de orz sunt, de asemenea, o sursă puternică de fibre vegetale, care ajută la susținerea funcției intestinale normale. Există și alte substanțe utile în băutură:

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să ştii despre berea fără alcool: Beneficii şi riscuri

  • triptofanul, lecitina, lizina și arginina sunt aminoacizi esențiali care au un efect pozitiv asupra tuturor sistemelor corpului uman.
  • vitaminele A, C, E, H și grupa B;
  • minerale – fier, calciu, magneziu, iod, zinc, cupru, seleniu și potasiu.

Aminoacizii participă la sinteza vitaminelor și proteinelor, au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos și întăresc sistemul imunitar. Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru sănătate, astfel încât berea poate fi considerată un produs sănătos pentru organismul uman.

Comentarii: