NUTRITIE

Marinada perfectă pentru cele mai bune coaste glazurate la cuptor

O rețetă care merită timpul tău, aproximativ 5 ore pentru un adevărat festin. La bază este marinada de miere cu whiskey, iar sosul cu care vei glazura coastele va fi tot cu miere, iar în funcție de gusturile tale, îl poți face picant sau cu sos barbeque.

După ce vei găti coastele așa, nu cred că vei mai putea încerca și alte metode.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi carnea potrivită pentru o friptură de porc suculentă

Marinada perfectă pentru cele mai bune coaste glazurate la cuptor

Secretul este chiar sosul pentru marinat. Amestecă aproximativ 50ml de miere, sos de soia și whiskey, cu sare, piper, 2 lingurițe de ulei de susan sau de măsline, ghimbir și puțină scorțișoară sau nucșoară.

Lasă coastele la marinat în această mixtură timp de minimum 4 ore la frigider, apoi scoate-le la temperatura camerei.

Procesul este unul destul de simplu, în 3 pași:

Lasă coastele la marinat peste noapte și păstrează marinada pentru glazuratul de final.

Freacă bine coastele (după ce s-au uscat și au ajuns la temperatura camerei) cu un amestec de condimente uscate: 3-4 lingurițe de zahăr brun, câte o linguriță de paprika și boia afumată, 2 lingurițe de sare, jumătate de linguriță de piper, pudră de muștar, usturoi, ceapă și chimion.

Marinada perfectă pentru cele mai bune coaste glazurate la cuptor

Preîncălzește cuptorul la 110⁰C. Poți tăia membrana albă sau măcar să o crestezi puțin dacă vrei să fie și mai fragede. Se așază în tavă cu membrana în jos și se gătesc timp de aproximativ 4 ore.

Verifică-le cu o furculiță, care ar trebui să intre ușor în carne.

Glazura o poți face când servești coastele, doar să le scoți să ajungă la temperatura camerei dacă le ții în frigider peste noapte.

Sosul este similar cu cel din marinadă și conține cantități egale de miere și whiskey, 2 lingurițe de muștar Dijon, sos de soia, sare, piper, 3 lingurițe de sos Worcestershire, o ceșcuță de ketchup și în funcție de cât de picant vrei, poți adăuga și sos gochujang și Sriracha.

CITEȘTE ȘI: Secretul coastelor la cuptor- sosul Barbeque făcut acasă

Adaugi din belșug peste coaste și lași timp de 4-6 minute la o temperatură mai mare cu ventilație sau funcția de grill a cuptorului. Întoarce, mai adaugă puțin sos și lasă-le încă 2-3 minute până când clocotește sosul.

Stai lângă ele non-stop pentru această parte și gătește-le cu grijă să nu se ardă glazura.

Va ieși ceva din alt univers și este suficient să le mănânci cu o salată de varză albă, atât vor ieși de delicioase.

Comentarii: