În articolul de astăzi vom trece prin tipurile de carne de porc și ce să alegi în funcție de gustul pe care îl preferi, cum să o pregătești, cât să iasă foarte fragedă și câteva metode de preparare și rețete pe care să le încerci.
Cum am mai spus și în alte articole, gătitul nu este așa complicat. Nu trebuie să-ți petreci toată ziua în bucătărie și nici să ai vreun talent special. Este nevoie doar de puțină răbdare, să deprinzi câteva tehnici simple și trucuri care dau savoare mâncării.
CITEȘTE ȘI: Marinade delicioase pentru o friptură de porc perfectă
Procesul ideal de gătire a cărnii de porc
În funcție de câtă grăsime are sau cum o prepari, fiecare tip de carne are timpi diferiți, însă procedura de pregătire a unei fripturi delicioase e similară. Ideal este:
- să o ții măcar câteva ore la macerat înainte sau peste noapte
- să o scoți la temperatura camerei cu 30-60 de minute înainte, să nu o pui pe grătar sau în cuptor rece, din frigider
- să o gătești la foc mediu. Este foarte important ca la grătar să nu fie focul aprins, iar la cuptor, de obicei, se lasă la 150⁰C, maximum 170⁰C.
Procesul ideal de gătire a cărnii de porc
Timpul de preparare depinde de carnea aleasă și de cât de groase sunt feliile. În general este suficient să o gătești cam 20-40 de minute. Coastele au nevoie de mai multe ore, la foc mai mic, iar mușchiul care este mai fraged, se gătește și în 8 minute la grătar sau cu funcția grill a cuptorului, așa că verifică îndeaproape.
Ideal este să investești într-un termometru de bucătărie pentru o friptură perfectă. Temperatura internă a fripturii de porc ar trebui să fie de 65-70⁰C.
CITEȘTE ȘI: Cum alegi carnea potrivită pentru o friptură de porc suculentă
Dacă dorești o crustă ușor crocantă a fripturii la cuptor, poți găti pentru 10-15 minute la 220⁰C, iar apoi să reduci temperatura la 150⁰C, până se gătește bine și la interior.
Comentarii: