NUTRITIE SANATATE

Cine nu ar trebui să mănânce ouă DELOC

goodtoknow.co.uk

Cine nu ar trebui să mănânce ouă DELOC. Ouăle de găină sunt o sursă indispensabilă de proteine. Acesta este motivul pentru care acest produs este adesea prezent în dieta sportivilor. Dar este, de asemenea, util pentru toți ceilalți. Cu toate acestea, există un grup de persoane care ar trebui să se abțină cu siguranță de la consumul acestui aliment.

Oul se distinge printr-un conținut ridicat de colină și vitamina D. Prima substanță normalizează metabolismul, în timp ce a doua este necesară pentru absorbția calciului. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Alena Vavilova.

Cine nu ar trebui să mănânce ouă DELOC

„Gălbenușul de ou conține colesterol. Această substanță este necesară pentru producerea hormonilor, dar dacă intră în organism în exces, riscul de a dezvolta boli cardiace și vasculare devine semnificativ mai mare”, spune medicul.

CITEȘTE ȘI: Care este pericolul de a mânca prea multe ouă: Cum sunt afectate anumite părți din organism

„Din acest motiv, persoanele predispuse la colesterol ridicat ar trebui să limiteze serios consumul de ouă pentru a nu-și înrăutăți starea de sănătate și a nu crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord”, notează specialistul.

Dar cu pancreatită în stadiul acut, ouăle ar trebui să fie complet excluse din dietă, avertizează Dr. Alena Vavilova. De asemenea, acest produs este strict interzis pentru persoanele cu alergii alimentare la acesta.

Beneficiile consumului de ouă

Luteina și zeaxantina găsite în ouă sunt antioxidanți foarte benefici pentru sănătatea ochilor. Una dintre consecințele îmbătrânirii este deteriorarea vederii. Există mai mulți nutrienți care ajută la contracararea unora dintre procesele degenerative care ne afectează ochii. Două dintre acestea sunt luteina și zeaxantina. Aceștia sunt antioxidanți puternici care se acumulează în retina ochiului, potrivit actualno.com.

Gălbenușurile de ou conțin cantități mari de luteină și zeaxantină. Într-un studiu controlat, consumul a 1,3 gălbenușuri de ou pe zi timp de 4,5 săptămâni a crescut nivelul de luteină din sânge cu 28 până la 50 % și zeaxantina cu 114 până la 142 %. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în vitamina A.

Nu toate ouăle sunt create la fel. Compoziția lor variază în funcție de modul în care sunt hrănite și crescute găinile. Ouăle provenite de la găinile crescute pe pășune și/sau hrănite cu alimente îmbogățite cu omega-3 conțin în general niveluri mult mai ridicate de acizi grași omega-3.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu sângele tău dacă nu mai mănânci ouă

Proteinele sunt elementele de bază ale corpului uman. Acestea sunt utilizate pentru a crea tot felul de țesuturi și molecule care servesc atât scopurilor structurale, cât și funcționale. Albușul de ou conține toți aminoacizii esențiali în proporții bune. Consumul suficient de proteine poate ajuta la pierderea în greutate, creșterea masei musculare, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății oaselor.

Ouăle sunt un aliment bogat în proteine, iar proteinele sunt cel mai sățios macronutrient. Ouăle au un indice de sațietate ridicat, care măsoară capacitatea unui aliment de a vă face să vă simțiți sătul și de a reduce aportul caloric ulterior. Din acest motiv, consumul lor este recomandat în timpul regimurilor de pierdere în greutate.

Comentarii: