NUTRITIE SANATATE

Sfatul zilei pentru sănătate: Dacă aveți tensiune arterială ridicată consumați această băutură – Mai ales pe caniculă

thehealthy.com

Sfatul zilei pentru sănătate: Dacă aveți tensiune arterială ridicată consumați această băutură – Mai ales pe caniculă. Cardiologul rus Dr. Valentina Baydina oferă sfaturi importante persoanelor cu tensiune arterială ridicată. Chiar și pe căldură, expertul le recomandă să consume o băutură fierbinte – ceai de hibiscus.

Ceai de hibiscus pentru hipertensiune arterială

Persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să fie atente la dieta lor și să includă alimente speciale în ea. Printre astfel de produse, cardiologul Valentina Baidina a evidențiat ceaiul de hibiscus.

Popularul ceai roșu este o băutură făcută din flori uscate de hibiscus. Gustul său poate fi acru, dulce sau dulce-acrișor.

CITEȘTE ȘI: Cardiolog: Aceasta este cea mai bună pâine pentru hipertensiune

Hibiscusul este bogat în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina A, fier, magneziu și potasiu. Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și susține absorbția fierului. Vitamina A este importantă pentru sănătatea ochilor și a pielii. Fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, care transportă oxigenul în tot corpul.

Magneziul din compoziția băuturii ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și susține sănătatea inimii. Potasiul este, de asemenea, important pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la controlul tensiunii arteriale.

În plus, hibiscusul conține antioxidanți care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi. Aceste din urmă substanțe pot deteriora celulele și pot duce la diverse boli. Antioxidanții pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer și a bolilor de inimă, inclusiv a hipertensiunii.

De ce ar trebui să beți ceai fierbinte pe căldură?

Ceaiul fierbinte este mai bun pe căldură decât băuturile reci deoarece:

  • potolește setea și ajută la refacerea rezervelor de apă din organism;
  • stimulează eficient tractul gastrointestinal;
  • normalizează digestia;
  • stimulează metabolismul;
  • nu provoacă inflamații în gât;

Puteți adăuga la băutură frunze de lămâie, lime sau mentă proaspătă pentru a diversifica gustul. Atenție însă la suplimentele cu citrice dacă aveți probleme cu tractul gastrointestinal: gastrită, ulcer, aciditate ridicată, recomandă actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Cum ți se va schimba tensiunea arterială dacă bei cafea în fiecare zi

După o ceașcă de ceai, organismul va fi protejat de transpirația excesivă timp de câteva ore. În plus, ceaiul fierbinte extinde vasele de sânge, datorită cărora organismul eliberează căldura și mai repede (transpirația se evaporă de pe suprafața pielii) și se răcește.

Apa rece nu va potoli setea, dar poate slăbi sistemul imunitar și provoca boli ale gâtului. De asemenea, băuturile cu gheață activează glandele sudoripare, ceea ce provoacă transpirație și deshidratare.

Comentarii: