NUTRITIE SANATATE

Combinația care întrece așteptările gustului: dovleac cu brânză feta și chilli

Dovleacul este asociat de cele mai multe ori cu plăcintele sau cu tartele, însă iată o reţetă care iese din tipar. Îţi arătăm cum dovleacul plăcintar se poate combina la fel de bine şi cu ingrediente picante şi sărate. Poţi să-l serveşti ca atare sau ca garnitură la un alt fel de mâncare.

CITEȘTE ȘI: Secretul care îți arată că un dovleac este proaspăt cules

Combinația care întrece așteptările gustului: dovleac cu brânză feta și chilli

Ingrediente:

  • 1 kg de dovleac
  • 2 cepe roşii
  • 100 gr nuci
  • 3-4 linguri ulei de nuci
  • 1 lingură fulgi uscaţi de chilli
  • 2 linguriţe de zahăr brun
  • 1 ardei iute roşu
  • 75 gr brânză feta
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare şi piper

Combinația care întrece așteptările gustului: dovleac cu brânză feta și chilli

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Spală bine dovleacul, taie-l pe jumătate şi scoate-i seminţele. Taie dovleacul în feli mai mici sau cuburi mai mari. Decojește ceapa şi feliaz-o mai mare. Mărunţeşte nucile, nu foarte fin. Se amestecă dovleacul, ceapa roşie, nucile, uleiul de nuci, fulgii de ardei şi zahărul brun într-o cratiţă şi se asezonează bine cu sare şi piper.

Aşează cratiţa pe mijlocul cuptorului şi coace timp de 35 de minute până când dovleacul se va rumeni uşor.

Între timp curăță ardeiul iute, scoate-i seminţele şi taie-l în cuburi mici. Sfărâmă şi brânza feta în bucăţi mici. Spală pătrunjelul, usucă-l, alege frunzele şi mărunţeşte-le bine. Amestecă totul într-un castron.

CITEȘTE ȘI: Cum putem folosi dovleacul pentru un plus de gust? Simplu: Dulceață din dovleac copt

Scoate dovleacul din cuptor, presară peste el amestecul de brânză feta, ardei iute şi pătrunjel şi serveşte.

Poftă mare!

Comentarii: