NUTRITIE

Mai bun decât cafeaua: Suplimentul care te energizează și te ajută să îți începi bine ziua

Foto: Pinterest.com

Mai bun decât cafeaua: Suplimentul care te energizează și te ajută să îți începi bine ziua. Suplimentul care înlocuiește cu succes cafeaua și poate oferi un impuls cognitiv pentru persoanele care nu dorm suficient, potrivit unui studiu, informează The Health Site.

Oamenii de știință speră că această informație va fi utilă în primul rând pentru cei care sunt nevoiți să lucreze la niveluri cognitive ridicate într-o stare de privare de somn. În această categorie intră medicii, polițiștii, șoferii sau cei care lucrează în ture de noapte – ei trebuie doar să fie atenți, ceea ce nu este întotdeauna posibil din cauza oboselii.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu bei cafea imediat după ce te-ai trezit

Suplimentul care înlocuiește cafeaua – Creatina

Creatina are beneficii generale pentru sănătate: ajută la dezvoltarea musculaturii și la recuperarea mai rapidă după antrenamente, reduce stresul oxidativ în întregul organism și protejează împotriva anxietății și depresiei.

„Cu toate acestea, acest supliment nu trebuie luat în mod nechibzuit – există restricții pentru persoanele cu o sănătate precară, iar cazurile de otrăvire din cauza supradozajului nu sunt neobișnuite. Consultați-vă medicul cu privire la doza admisă, mai scrie publicația.

Persoanele care duc un stil de viață preponderent sedentar au nevoie de creatină nu mai puțin decât sportivii. Au fost efectuate studii științifice care dovedesc dinamica pozitivă a utilizării unui supliment sportiv. Rezultatele cercetărilor arată următoarele beneficii ale luării suplimentului:

  • Îmbunătățirea memoriei pe termen scurt și a testelor de calcul
  • Reducerea simptomelor de oboseală cronică;
  • Îmbunătățirea simptomelor de depresie;
  • Creșterea efectului antidepresivelor.

În corpul uman, creatina este transformată în creatinină, al cărei nivel în sânge este un indicator al funcției renale. Utilizarea regulată a creatinei îmbunătățește funcția cognitivă și rezistența la stres, ceea ce este deosebit de important în timpul muncii mentale intense. Suplimentul îmbunătățește, de asemenea, concentrarea și performanța, ceea ce îl face valoros pentru persoanele cu stres intelectual ridicat.

Creatina este utilizată în sport în diverse scopuri:

Crește rezistența musculară

Fibrele musculare devin mai receptive la oxigen, ceea ce le permite să lucreze mai intens și mai mult;
Reduce probabilitatea leziunilor sportive. Ligamentele și articulațiile sunt întărite. Cu un volum crescut de lichid la un atlet, acesta este mai protejat de leziuni decât un subiect similar cu un nivel redus de lichid;

Creșterea forței și a creșterii musculare

Datorită faptului că un atlet poate pune mai multă sarcină pe corpul său, atunci reacția corpului este, de asemenea, proporțională cu această sarcină, este necesar ca atletul să ia creatinină;

Recuperare accelerată după antrenament datorită eliminării acidului lactic;

Scăderea nivelului de colesterol;

CITEȘTE ȘI: Cafeaua poate face rău creierului dacă este consumată în acest fel

Creșterea tonusului general al corpului

Unii sportivi observă o creștere a potenței de la creatină. Dar acest lucru se realizează datorită îmbunătățirii calității întregului organism ca întreg în timpul consumului suplimentului.

Comentarii: